Helppo kalainen salaatti valmistuu käden käänteessä. Tätä voi nauttia myös muutamia päiviä valmistumisen jälkeen. Ainekset ovat tuttuja. Sipulia, omenaa, retiisiä, tilliä, kermaviiliä. Suolaisuus tehdään joko matjess-sillistä tai graavatusta lohesta ja katkaravuista.
Pilkoin varsisipulin paloiksi ja kuullotin pannulla öljyssä hieman pehmeämmäksi. Pilkoin muut kasvikset ja sekoitin kermaviiliin. Lisäsin hieman piparjuurikastiketta, graavilohta ja katkarapuja. Vaihtoehtona reilu matjessillifile pienenä paloina.
Annetaan salaatin tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Saaristolaisleivän päälle levitetään ensin kerros sulatejuustoa ja sitten reilusti salaattia. Mahtava suolainen pala kuumaan kesäpäivän tai alkuruoaksi. Olut on aivan mahtava juoma suolaisen leivän juomana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti