sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Suomen onnellisin perhe

 He ovat täällä tänään. Suomen onnellisin perhe. Sirpa ja Teemu Selänne perheineen. He ovat tulleet taas kotoSuomeen. Hyvin menee niinkuin aina. Amerikassa asutaan, koska Amerikassa asuvat muutkin onnelliset ihmiset. Teemu ja Sirpa säteilevät onnesta. Sirpa vietti juuri syntymäpäiviä. Sitten synttäreitä vietti Teemu. Eikä siinä kaikki. Teemun kaksoisvelikin vietti syntymäpäiviä.

Onnen takeena on varmasti Teemun jääkiekkouransa aikana tahkoamat 60 miljoonan dollarin palkkarahoja. Teemu on säästänyt ja sijoittanut. Siksi nyt pääoma tuottaa miljoonatuotot vuosittain eli hieman särvintä leivän päälle. Kaikkihan tietävät, että Teemun autotallissa on ollut parhaimmillaan 43 toinen toistaan komeampaa autoa.

Voin tunnustaa, että olen hieman kateellinen Teemulle. Pelasin itse 60-luvun puolivälissä Imatran Ketterän D-juniorien kakkosjoukkueen kakkosketjun laitahyökkääjää. En silloin tiennyt Helsingin Jokereista tai Anaheimin Mighty Ducksista. Jos olisin, tilipussini voisi olla nykyisin samaa luokkaa. Onnesta puhumattakaan.

Syy Suomen onnellisimman perheen saapumiseen Suomeen on kuitenkin tennis. Helteisen kesän kruunaa Bermudan Shortsi (anteeksi Kannu) tennisturnaus. Siinä miljoonatuloja saaneet jääkiekkoilijat pelaavat tennistä hyväntekeväisyyden merkeissä. Teemu ja kumppanit haluavat muistaa vähäosaisia ja luovuttavat kaiken tuoton hyvään tarkoitukseen. Kyseessä on 40. tennisturnaus. Samalla voi treffata vanhoja pelikavereita. Hyväntekeväisyys eli hyvän jakaminen on perinteenä Amerikan miljonäärien keskuudessa. Teemu Selänne voitti Bermudan Shortsi (eikun Kannu) turnauksen yhdessä Ilari Filppulan kanssa. Voitto oli Selänteelle jo kahdestoista. 

Tennis on muutenkin Teemun sydäntä lähellä. Tytär Veera, 13v. pelaa tennistä ja aikoo isona tennisammattilaiseksi. Äiti-Sirpa on iloinen, kun isälle ja tyttärelle on löytynyt yhteinen harrastus. Kalifornia on kyllä hieno mutta välillä on ollut ikävä Suomeen. Viime vuonna Sirpalta ja muulta perheeltä jäivät sukulaiset tapaamatta, mutta nyt kaikki on toisin.

Iloa elämään Selänteen perheelle levittää myös poika Eetu. Hän on tuonut Suomeen mukanaan amerikkalaisen tyttöystävänsä Abbeyn. Onnellinen pari on seurustellut jo lukioajoista lähtien. Melkein kymmenen vuotta. Abbey on ensimmäistä kertaa Suomessa ja hän on haltioitunut näkemästään. Suomessa on niin kivaa.

Myös perheen pojat Eemil ja Leevi liittyvät seuraavalla viikolla seuraan. Sitten veneillään ja sukuloidaan ja tavataan tuttuja. Pääkaupunkiseudulla kuluu tämä loma joutuisasti. 

Pian kuun lopulla Selänteet lentävät taas takaisin Amerikkaan. Kuitenkin he muistelevat pitkin vuotta lämmöllä Suomea ja Suomen suvea. Mutta ei hätää, pian he ovat taas takaisin kotimaassaan ilahduttamassa meitä poloja.


Ei kommentteja: