maanantai 5. heinäkuuta 2021

Ruuskanen vs.Helander

 Olympiakomitea on suuressa viisaudessaan päättänyt jättää kolmannen keihäsmiehen valinnan kahden heittäjän keskinäisen koitoksen varaan, Antti Ruuskanen ja Oliverin Helanderin kilpailun varaan. Molemmat ovat heittäneet kisarajan pari vuotta sitten, joten valinta olisi sen,puolesta selvä. Nyt keppi ei ole kuitenkaan lentänyt kummallakaan edes lähelle 80 metriä. Ei hätää ! Antti Ruuskanen ja Oliverin Helander kisaavat Tokion olympiapaikasta Joensuun GP-kisassa 14.7. Voittaja valitaan edustamaan Suomen keihäsperinteitä ja hävinnyt nimetään varamieheksi. Reilua !

Nyt on reilu viikko aikaa jännittää ja lyödä vetoa tästä kihelmöivästä kisasasta. Uskon, että kisaa tulee seuraamaan paikan päällä kymmenet tuhannet keihäänheitonmystävät ja puolitoista miljoonaa katsojaa, mikäli se televisioidaan. Se onkin tärkeämpi kisa kuin itse Tokion keihäskilpailu. Keihään maailman kärkiheittäjät viskelevät lähemmäs 90 metriä, joten suomalaisilla ei ole mitään saumaa päästä edes loppukilpailuun. Mutta nyt parempi voittaa eikä tuloksella ole väliä. Veikkaan Ruuskanen voittavan. Hänhän kiskaisi jo Pihtiputaalla melkein 78 metriä. Mies on näin ollen hurjassa kunnossa. Tulos voi jäädä alle 75 metrin, mutta pituudella ei elvistellä. Helander on kärsinyt loukkaantumisesta, mikä ei sinänsä ole poikkeuksellista keihäsmiehille. Helander ei ole kuitenkaan saanut oikein minkäänlaista tulosta tänä vuonna. 

Kaksi muuta Tokioon lähtevää keihäänheittäjä ovat Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela. Matka on etenkin Kuuselalle hyvä opintomatka. Olympialaisissa tapaa muita heittäjiä, siellä voi vaihtaa mielipiteitä ja heiltä voi ottaa oppia.  Etelätalohan on jo menestyksellisesti ollut arvokisoissa. Muitakin kilpailijoita valittiin Tokion matkalle. He pääsivät joko kisarajan ylittämisen tai rankingtilaston mukaan kisoihin. Tällaista jännittävää  mies vastaan mies karsintakisaa ei muille urheilijoille ole tarjolla. Ei myöskään urheilua seuraavalle yleisölle. 

Ei kommentteja: