lauantai 31. heinäkuuta 2021

Kysymyksiä ja Vastauksia

 Kysymys: Miksi voileipä putoaa lattialle voipuoli alaspäin ?

Vastaus: Voileivän puolen ratkaisee maan vetovoima. Mikäli voileivän päällä on paksulti voita, siivu pekonia ja juustoa, kananmuna, majoneesia, suolakurkku- ja tomaattiviipale, voileipä kääntyy matkalla alassuin maan vetovoiman takia. Voitelemattoman voileivän kohdalla tilanne on 50-50 eli fifty-sixty, kuten Matti Nykänen on osuvasti sanonut.


Kummalla tavalla vessapaperirulla tulee asettaa telineeseen ? Paperin pää yläpuolelle vai alapuolelle ?

Sanomattakin on selvää, että paperin tulee olla päällä. Tällöin paperin saa helpommin repäistyä rullasta. Huonona puolena on vessapaperin suurempi kulutus. Helppo tarkoittaa usein useampien arkkeja. Kyse on pohjimmiltaan perheen taloudesta. Vauraimmissa perheissä on varaa pitää paperi päällä ja köyhä kansa pitää sitä alapuolella. Kannattaa siis tehdä töitä enemmän ja säästää. Niin voi ratkaista tämänkin pulman.


Voiko jazzia ja erityisesti freejazzia ymmärtää ?

Turha luulla. Jazzia kuuntelevat ne ihmiset, jotka eivät ymmärrä musiikista mitään. He haluavat esittää sivistynyttä ja napauttelevat käsiään, jalkojaan ja leukojaan musiikin tahdissa ikäänkuin ymmärtäisivät siitä jotain. Eivät ymmärrä ! Jazz on pohjimmiltaan tarpeetonta kakofoniaa. Toisaalta sitä kuuntelevat ihmiset pysyttelevät poissa klassisen musiikin ja kotimaisten iskelmien konserteista. Siellä saa kuunnella musiikkia kaikessa rauhassa.


Kumpi oli ensin muna vai kana ?

Tähän on helppo vastata. Muna. Asia selviää konkreettisesti käytännön esimerkin valossa. Ajatellaan aamiaista. Siinä on tarjolla kananmuna. Syöt munan. Se maistuu hyvältä ja kaikki on hyvin. Lounaaksi tai päivälliseksi et voi enää syödä munasta kuoriutuvaa kanaa tai broileria. Sehän on jo mahassasi. Näin ollen muna oli ensin, eikö !


Tumma vai vaalea ?

Usein sanotaan, ettei värillä ole väliä. Ei pidä paikkaansa. On sillä. Kyseisen valinnan seuraukset ovat pitkäaikaisia. Sama väriä joutuu katselemaan koko loppu elämän. Tumma on tulinen, mutta vaalea on sielukas ja sitoutunut. Kannattaa olla tarkkana,  ettei ala kaduttaa. Värin vaihtaminen on hankala asia. Samalla voi mennä puolet rivitalokaksiosta, mökistä ja sähköautosta. Kannattaa miettiä tarkkaan kumman valitsee. Mutta nyt asiaan. Kumpi valita ? Ehdottomasti vaalea on parempi. Tai siis tumma. Eikun vaalea sittenkin ? No, se nyt on vähän makuasia. 


Kumpi ja kampi tappelivat. Kumpi voitti ?

Kumpi ei suinkaan voittanut. Ei ollenkaan. Virheellisesti luullaan, että Kumpi voitti, mutta eihän se voittanut. Kampi osaa kammeta ja kampata. Siksi se voitti. Vastaus on siis selvä: Kampi voitti !


Miksi minusta tuntuu, että valitsen aina jonon, joka ei etene lainkaan ?

Näin yleensä on. Tosiasiassa jonon päässä oleva työntekijä tekee tarkkaa ja virheetöntä työtä. Vaikka aikaa tuntuu kuluvan, työ on virheetöntä eikä sinun tarvitse enää palata asiaa. Nopeiden jonojen ihmiset saavat nopeaa palvelua, mutta puolet niistä on täynnä virheitä. Ota siis rennosti. Saat aikanasi hyvää palvelua ja voit olla loppupäivän huoleton.


Olen alkanut epäillä, onko Jumala sittenkään olemassa ?

Turha epäillä. Jumala on totta. Kuka muuten pystyisi järjestämään maanvyöryjä, tulvia, virustauteja,  metsäpaloja, tsunameja, hurrikaaneja, tulivuoren purkauksia sun muita katastrofeja. Tavis ei voi tehdä sellaista. Tavallinen työssäkäyvä ihminen ehtii työpäivän jälkeen käymään kaupassa, laittamaan perheelleen ruokaa, kuljettamaan lapsia harrastuksiin, löhöämään telkun edessä, surffailemaan netissä ja jutskailemaan kavereiden kanssa somessa. Sen päälle viiden tunnin yöunet. Sama uudestaan seuraavana päivä. Ei tällainen ihminen aiheuta katastrofeja. Kyllä se on Jumalan tekosia. Hän haluaa muistuttaa ihmisiä syntien kavaluudesta ja muistuttaa Tuomiopäivän läheisyydestä. Jumala on olemassa.


Miksi lapsemme herää aina, kun yritämme harrastaa seksiä ?

Lapsi on herkkä ja tietoinen omasta tilanteestaan. Intuitio sanoo, että lapsen oma asema on uhattuna, mikäli vanhemmat tekevät lisää lapsia. Totta on, että uusi lapsi perheessä vähentää lapsen omia elintilaa ja lapsen saamaa huomiota. Viisaat vanhemmat voivat tehdä sopimuksen lapsen kanssa. Sopimukseen kirjataan lapsen elinolot mahdollisen vauvan ilmestyttyä perheeseen. Lapselle voi antaa myös uusia etuja ja vapauksia. Näillä eväillä viisaat vanhemmat saavat peuhata sängyssä kaikessa rauhassa.


Tappara vai Ilves ?

Ei kahta sanaa. Tietenkin Tappara ! Laulussakin sanotaan, että Tappara on terästä ja toiset tulevat kauempana perässä. Tappara on voittanut viime vuosina kaiken. No, ei nyt sentään CHL:n, KHL:n tai NHL:n mestaruutta. Joka tapauksessa se on rikas seura, joka voi ostaa uusia parempia pelaajia ja sen jälkeen vielä parempia pelaajia. Ja valmentajia. Myös huoltajia, hierojia ja fysiikkavalmentajia. Ja tilastonikkareita. Ilves on juniorien kasvatuslaitos. Ilveksen junnuista tulee aikuisina hyviä pelimiehiä. Sen jälkeen, kun ovat lähteneet Ilveksestä suureen maailmaan.


Miksi kaveri saa aina paremman näköisiä misuja kuin meikäläinen ? Mikä minussa on vikana ?

Ei mikään. Rauhoitu rakas ystävä ! Sinussa ei ole mitään vikaa. Kaverisi ajattelee aivan samalla tavalla sinusta. Hänen mielestään sinulla käy aina parempi flaksi. Voit hyvin nauttia elämästä ja olla ylpeä saavutuksistasi. Vedä kunnon virne naamallesi, ole ylpeä ja anna palaa. Elämä odottaa uusin kääntein.

Ei kommentteja: