perjantai 23. heinäkuuta 2021

Olympialaisten avajaiset ?

Tokion olympialaiset avattiin sittenkin. Kisoja ei sittenkään peruutettu. Avajaisissa kaiken maailman maat marssivat stadionille. Vaikutti enemmän muotinäytökseltä kuin urheilukisoja avajaisilta.

Uusi-Seelantia edusti iso joukkue, mutta Vanhaa-Seelantia ei näkynyt. Eikö heillä ollut lainkaan edustajia vai missä he olivat ?

Hong Kongilla oli oma joukkue. Miksi ? Kiinahan on vienyt alueen itsemääräämisoikeudet. Onko tämä vain silmän lumetta vai onko Hong Kong vielä hieman itsenäinen ?

Naiskatsojille tarjottiin silmänruokaa öljyttyjen lipunkantajien muodossa. Ainakin kahden pikkumaan lipunkantajat olivat öljynneet lihaksikkaat ylävartaloonsa. Suon sen mielihyvin kaikille naiskatsojeille (myös mieskatsojille), mutta oliko tarkoitus hankkia uusia kumppaneita. Eikö Tinder enää riitä ?

Bermudan asuvalintaa oli hieno. Bermudan shortsit. Vetää sanattomaksi !

Useilla mailla, esimerkiksi Maltalla, oli vain muutama urheilija ilmoitettu kisoihin, mutta avaismarssilla oli moninkertainen määrä porukkaa. Symppareita, valmentajina, hierojia, rannalle jääneitä urheilijoita ?Voisiko Suomikin lähettää avajaisten marssille niitä urheilijoita, joita ei valittu kilpailuun. Näin hekin saisivat olla mukana olympiatunnelmassa ja tuntea menestyksen huumaa. 

Kansa saa äänensä kuuluviin kansanedustajien kautta Eduskunnassa. Edustajien kautta kaikki urheilijat voivat tuntea urheilun iloa olympialaisissa ja nauttia menestyksestä. 

Monille saarivaltioille avajaismarssi on kisojen kohokohta, koska ne saavat näkyvyyttä. Muuta menestystä ei ole. Näin pienetkin valtiot ovat olemassa hetken samanarvoisina kuin isotkin maat.

Myanmarin urheilijoita ei ollut yhtään avajaismarssilla. Ei edes sotilaita. Kontrolli näyttää olevan kova. Sen sijaan  lukuisia Valko-Venäjän ja Turkin urheilijat oli päästetty esiin. Näissä maissa on varmaankin lempeämmät tai leväperäisimmät johtajat.

Droneshow oli häikäisevä. Japani lunasti kaikesta vastustuksesta huolimatta paikkansa teknologian keskuksena. Tosin pienellä, mutta vavahduttavasti tavalla.

Valitettavasti Lennonin Imagine huippunimien esityksenä ei toiminut enää. Jotain on muuttunut. Keksikää jotain uutta ! Lennon ja Ono ei elä enää, jos ette ole huomanneet.

Pianisti Hiromi oli kova yllätysveto ja järjestäjiltä selvää ajan tajua. Mutta kuuluiko sittenkään tänne ?

Katsomoissa oli vain tyhjää. Olihan siellä joitakin eri maiden edustajia, mutta toistan: katsomoissa oli tyhjää. 

Puheenjohtaja Bach ei vieläkään ole huomannut, että maailma on muuttunut. Hukkuva tarttuu oljenkorteen, mutta älykäs ei mene hukkumaan. Olympialiikkeen johto on sitonut silmänsä, eikä näe tulevaisuuteen. Maailma on muuttunut peruuttamattomasti, eikä vain koronan takia, vaan ylisuurien odotusten ja saavuttamattomien kustannusten takia. Olympiaunelmien aika on ohi. Herätkää ! Wake up !

Olympialaisia ei saa koskaan järjestää kansalaisien tai paikallisten ihmisten vastustuksesta huolimatta. 

Ei kommentteja: