perjantai 2. heinäkuuta 2021

Hyvin menee

 KFC-pikaruokaketju eli Kentacky Fried Chicken, saapuu vihdoinkin Suomeen. Erilaisia uppopaistettuja kanapalojen saa loppuvuodesta kolmesta uudesta ravintolasta pääkaupunkiseudulla ja yhdestä ravintolasta Turussa. Jatkoa seurannee. Maailmankuulu kanaruokaketju on suunnitellut jo pitkään rantautumista Suomeen, mutta nyt siitä tulee totta.

Lihan kulutus on laskusuunnassa. Vuodessa lihaa kului vuonna 2020 79,2 kg/henkilö. Vuonna 2018 lihaa kului yhteensä peräti 81,3 kg. Suurin muutos on tapahtunut porsaanlihan ja kananlihaa kohdalla. Porsaanlihan käyttö on vähentynyt kaksi kiloa ja kanan käyttö noussut pari kiloa. Hedelmien ja kasvisten määrissä ei ole tapahtunut suurempia muutoksia.

Ultrarikkaiden määrä on maailmassa 60.000 henkilöä. Ultrarikkaiksi lasketaan kaikki, joiden omaisuus on yli 100 miljoonaa dollaria eli 83 miljoonaa euroa. Rikkaiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta 9 prosenttia. Se on vuodesta 2015 kasvanut vuosittain noin 10 %. Eniten ultrarikkaita on Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kiinassa. Kuitenkin vuonna 2029 Kiina ohittaa USAn ultrarikkaiden lukumäärässä.

Viime keväänä julkkikseksi noussut Sointu Borg aikoo pysyä kuluvana vuonna kotimaassa. Suosikkikohteista löytyy uimarannoilta kuten Yyterissä, Nallikarista, Hangosta ja Helsingistä. Pori ja Tampere ovat myös Borgin lempikaupunkeja. Borgihan on kotoisin Tampereelta, josta löytyy aina mielenkiintoisia kohteita. Muuten elämä on kulunut työn merkeissä. Viimeeksi juhannuksena oli esiintyminen Himoksen juhannusjuhlilla.

Erotettu VTT:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari ei joudu ainakaan vielä olemaan puilla paljaille. Virasta pidätysajalta maksetaan puolet palkasta eli kuusi tonnia. Sen jälkeen maksetaan irtisanomisajan palkkaa  siihen asti kunnes on tullut puoli vuotta irtisanomisen ajankohdasta. Kokonainen palkka on vajaa 12 tuhatta euroa. Siinä pitäisi sitten miettiä mitä tekisi jatkossa. Oletettavasti ainakin jotkut yritykset ovat kiinnostuneita valtion talouden asiantuntijasta.

Miljardöörit Jeff Bezos ja Richard Branson aikovat lähteä heinäkuussa avaruuslennolle. Molemmat markkinoivat omistamiaan avaruuslentoyhtiöitä. Branson lentää 11. heinäkuuta 90 km korkeuteen ja Bezos 20. heinäkuuta 106 km korkeuteen. Kaiken lisäksi Bezos on valinnut matkakumppanikseen 82-vuotiaan Wally Funkin, joka on odottanut pääsyä avaruuteen 60 vuotta. Myös Elon Musk on aikeissa lennellä avaruuteen, mutta ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Musiikkineuvos Danny on raottanut taas hieman menneisyyden verhoja. Danny kertoo, että olisi ollut valmis menemään naimisiin Armi Aavikon kanssa, mikäli tämä olisi suostunut yhteen ehtoon. Aavikko ei ilmeisesti suostunut, koska pari ei mennyt koskaan naimisiin. Ehtona oli, että Aavikko lopettaa juomisen. Sen sijaan Danny jatkoi pitkää liittoaan Liisa Lipsanen kanssa.

Portugalin jalkapallotähti ansaitsee miljoonia pelaamalla jalkapalloa. Sen lisäksi Ronaldo ansaitsee hyvin myös Instagram-päivityksillä. Tuottoa tulee 1,35 miljoonaa euroa yhdestä päivityksestä. Hänellä on yli 300 miljoonaa seuraajaa.

Ei kommentteja: