torstai 9. syyskuuta 2021

Baarikierros

Päätin uskaltautua baarikierrokselle. Pitkästä aikaa. Ajattelin testata paikalliset pubit. Kävelyetäisyyden päässä on kaksi paikkaa KansanBaari Multisillassa ja Peltsun Saluuna Peltolammilla. Torstai on toivoa täynnä, joten torstai-iltapäivällä lähdin matkaan. Tarkoitus oli testata kumpi paikallispubeista on parempi. Kriteereitä oli viisi: Tuote (iso olut), Hinta, Palvelu, Asiakkaat ja Interiööri. Annoin kouluarvosanat molemmille kaikista viidestä arviointikohdasta. Arvoin järjestyksen, jossa Multsu tuli ensimmäiseksi paikaksi. Siispä suunnistin ensin Multsun ostarille ja sen jälkeen Peltsun ostarille.

Kriteerit.                                 KansanBaari.                          Peltsun saluuna


Tuote                                            6                                                5

Hinta                                            7                                                5

 Palvelu                                        8                                                4  

Asiakkaat                                     6                                                5

Interiööri                                      6                                                4


Pisteet yhteensä                         33                                              23

Pistekeskiarvo.                         6,6                                             4,6

Sattumalta (tarkoituksella !) tulin KansanBaariin häppärin (happy hour=tarjousaika) aikaan. Puolen litran Aura-tuoppi maksoi 4 euroa. Puhelias baarimikko (Minna) oli seurana. Paikka oli siisti, perinteinen lähiöpubi. Asiakkaita oli noin kuusi, joista yksi, nuori nainen jutusteli baaritiskillä. Takaosassa biljardipöytä. Ulkona takapihalla oli ulkoterassi. Siisti lähiöpubi kaiken kaikkiaan.

Sitten tulin ennestään tuttuun Peltsun åaikallispubiin. Peltsun Saluunassa kiinnitti heti huomiota roskainen eteiskäytävä. Paikalla oli lisäkseni kolme ihmistä. Huonoa Suomea puhuva baarimikko sanoi heti, että on täällä vain töissä eikä tiedä mitään. Ei myöskään kanta-asiakaskortista, joka esitteen mukaan oli käytössä. Iso olut oli 0,4 l Karhu ja maksoi 5,50 €. Hieman päihtyneeltä naisasiakkaat sain kuulla, että kanta-asiakaskortti annetaan usein käyville asiakkaille. Vastenmielinen kokemus. Join oluen ja hipsin kotiin

On selvää, että Multisillan KansanBaari on myös seuraava kohteeni. Kunhan se aika koittaa. Peltsun Saluunan jätän kuolemaan omaan mahdottomuuteensa.


Ei kommentteja: