torstai 2. syyskuuta 2021

Jobin postia (Job 2:9)

 Huonoja uutisia on kerrottu maailmalta. Kimi Räikkönen lopettaa loistavan uransa formula-kuskina. Heti heräsi huoli Kimin kohtalosta. Joutuuko hän myymään Monacon kotinsa ja muuttamaan takaisin Lappeenrantaan ? Jos näin käy, miehelle on heti löydettävä uusi työ. Ensimmäiseksi tulee tietysti mieleen telkun formulalähetyksien asiantuntijan homma. Hän on varmasti maamme paras asiantuntija tällä alalla. Valitettavasti formulakausi kestää vain osan vuotta, joten jotain muuta on keksittävä. Ferrarien edustaja Suomessa olisi ehkä Kimin toiveammatti formulan jälkeen. Ehkä Ferrarien kauppa ei käy kuitenkaan Suomessa kovin vilkkaana. Toyotan tallipäällikön homma olisi varmasti mieleinen, mikäli Jari-Matti Latvala siirtyisi autojätin pääkonttoriin Japaniin. Ralli se on Kiminkin ratto. Kimi Räikkönen olisi varmasti myös kova sana jonkun suomalaisen autokoulun ajo-opettajana. Ajo-opetus Kimin kyydissä saisi maksaa tuplasti enemmän ja mies itse voisi netota provikat. Jotain on pian keksittävä, sillä kuluva formulakausi lähenee pian loppuaan.

Huonosti menee myös Uros-yhtiöllä. Miljoonatuottoja on tullut, mutta kirjanpito on täynnä epäselvyyksiä. Uroksen piti listautua Sveitsin pörssiin, mutta asiantuntijoiden mukaan näillä papereilla Uroksella ei ole asiaa mihinkään pörssiin. Tamperelaisena tunnen suurta huolta Uros Live-areenan kohtalosta. Joulukuussa pitäisi aloittaa Eppujen konsertilla. Sen jälkeen lätkän MM-kisat toukokuussa. Pitääkö nimi muuttaa toiseksi ? Uros Dead ? Uros still going strong ? Uros Dead or Alive ? Hädän hetkellä pitänee pyytää ulkopuolisilta apua. Valtio on yhä luotettava avun antaja. Veikkaus olisi hyvä kumppani nimen puolesta, sillä Casino toimii areenan tiloissa. Uusi nimi voisi olla Veikkaus, peliriippuvainen voittaa aina. Tai Kela: Kelasta nopeaa apua ilman papereita. Posti: Postia totutusti kolmesti viikossa. Alko: Halvat laatujuomat raittiille Pitkäripaisesta. 

Ismo Leikola eroaa. Miten tämä voi olla mahdollista ? Olen aina ajatellut, että parisuhteen tärkein elementti on huumori, siis huumorintaju. Nyt maailman hauskin mies eroaa. Se vie pohjan pois koko avioliittoinstituutiolta. Iltalehtien mukaan pariskunnasta oli tullut vain ystäviä keskenään. Se ei ole mikään peruste. Ovathan japanilaiset miehetkin lopettaneet seksin vaimonsa kanssa, koska seksi ei maistu sukulaisen kanssa. Silti ollaan naimisissa. Lähi-Idässä useimmat avioliitot ovat vanhempien tai suvun järjestämiä. Hyvällä säkällä ja hyvällä tuotteella saa varakkaan puolison. Huonommalla köyhemmän. Mutta joku löytyy joka tapauksessa ja sitten ollaan aviossa. Nyt on ryhdyttävä toimeen ja Ismolle on löydettävä uusi vaimo. Televisio tuottaa uuden tosi-TV-ohjelman, Ismolle morsian. Siinä puolenkymmentä toinen toistaan viehättävämpää neitosta yrittää ottaa Ismon omakseen. Ensin syödään romantillinen illallinen. Sitten lypsetään lehmät navetassa. Sen jälkeen pujahdetaan savusaunaan. Peittoakin heilutellaan jokaisen kanssa. Lopulta Ismo tekee valinnan. Toinen tosi-TV- ohjelma voisi olla, Ismon ensitreffit alttarilla. Tunnettu, velkaantunut julkkispappi vihkii Ismon tuntemattoman naisen kanssa. Sen jälkeen sinnitellään mahdollisimman pitkään yhdessä. Tai sitten Ismon exiä rannalla ? Siinä Ismo viettää laatuaikaa silikoni- ja botoxmisujen keskellä paratiisisaarella. Sitten rannalle tulee Ismon exä eli entinen vaimo. Edessä on kaksi mahdollisuutta. Joko Ismo päätyy yhteen exän kanssa tai sitten tulee riita. Sen jälkeen uusi exä ja sitä rataa. Olisko vielä jotain muuta tarjolla maailman hauskimmalle miehelle ?

Yleisradion gallupin mukaan monelle puolueelle kuuluu huonoa. Demarit, Persut, Kepu, Vasurit ja Kristilliset ovat menettäneet kannatustaan. Tosin joitakin prosentin osia, mutta kuitenkin. Kokoomus porskuttaa. Vihreillä ja ruotsalaisilla on pientä lisää. Äänestäjien kannalta on masentavaa, jos suurin osa puolueista on menettämässä suosiotaan. Se johtaa ihmisiä pohtimaan, miksei mihinkään voi enää voi luottaa. Miksei mikään ole pysyvää, pyhää tai taattua. Nyt tarvitaan yhteistyötä riippumatta ovatko puolueet hallituksessa tai oppositiossa. Tappiolle kääntyneet puolueet voisivat tehdä yhteisen politiikkaohjelman, jossa parannetaan lapsiperheiden elämänlaatua, lisätään opetuspaikkoja ja korkeakoulutusta, korotetaan eläkkeitä, lisätään hoitohenkilökuntaa sairaaloissa ja palvelutaloissa, kunnostetaan siltoja ja maanteitä, palkataan poliiseja ja rajavartijoita, pudotetaan polttoaine- ja autoveroa, korotetaan asumistukia ja avataan uusia teattereita, konserttitaloja ja stadioneita ympäri maata. Näin seuraavissa gallupeissa luvut paranevat ja ihmisten mieli tulee iloiseksi. Sehän lienee politiikan syvempi tarkoitus.


Ei kommentteja: