Päädyin kahteen sieniruokaan; sienipiirakkaan ja sienisalaattiin. Osti piirakkapohjan valmiina pakasteena, joten pääsin helpommalla ja kevensi hieman omaa aherrusta. Paistelin pannussa hitaasti kaalia, sipulia ja pekonia. Lisäsin joukkoon ryöpättyjä sienet, hieman suolaa ja mustapippuria. Sulattelin piirakkapohjan vuokaan. (En muistanut esipaistaa pohjaa) Lisäsin sieni-kaali-pekonitäytteen. Sekoitin kaksi munaa ja 2 dl kermaa. Kaadoin sen piirakan päälle. Paistoin uunissa 225 asteessa vartin ja 175 asteessa toisen vartin.
Pilkoin sipulin pieniksi paloiksi ja kuullotin pannulla. Pilkoin ryöpättyjä sieniä ja puolitoista omenaa pieniksi paloiksi. Lisäsin hieman suolaa ja tilliä. Sekoitin puoli desiä majoneesia 2 dl Creme Fraiseen. Lisäsin hieman suolaa ja pippuria. Pilkoin puolikkaan punasipulit paloiksi. Sekoitin sipulit, sieni-omenaseoksen, sipulit ja kastikkeen. Päälle koristeeksi hieman tuoretta tilliä. Pistin jääkaappiin muhimaan vuorokaudeksi.
Nami, nami maistissa ! Jos nimittäin tykkäät sienistä. Nyt niitä saa metsästä pöytään edullisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti