torstai 23. syyskuuta 2021

Sitä sun tätä

 Iltapäivälehti kertoo selvittäneensä mistä saa halvinta ja kalleinta olutta. Se on tärkeä tietää, jos tykkää oluen kittaamisesta. Selvitys ei kerro minkälaisesta oluesta on kyse, mutta lähdetään siitä että olut kuin olut. Halvimmat oluet löytyvät Afrikasta ja kalleimmat Lähi-Idän arabimaista. Halvin olut löytyy Sambian Lusakasta. Hinta 65 senttiä. Seuraavaksi halvin Sierra Leonen Freetownista hintaan 0,71 €. Kolmanneksi Nigerian Lagossa hintaan 78 senttiä. Hinta on näissä paikoissa kohdallaan. Kallein olut löytyy Yhdistyneiden Arabiemiraattien Dubaista. Siitä saa pulittaa peräti 11,57 €.  Toiseksi kalleinta olutta löytyy Quatarin Dohasta hintaan 11,07 €. Kolmanneksi kallein bisse löytyykin sitten naapurimaamme Norjan pääkaupungissa Oslossa. Hintaa tulee 9,12 €.

Koronarokotusten vauhdittamiseksi Kuhmossa on alettu jakaa 20 € kuponkeja. Tempauksen takana on paikallinen Osuuspankki. Kupongilla saa ostaa pizzaa tai vaikka bensaa. Kajaanissa on jaettu korotusten ottajille kahvikuponkeja. Janakkalassa Tervakosken paperitehdas on antanut kylmälaukun kahdesti rokotetuille työntekijöille. Osataan sitä meilläkin. Ämpäreidenkin jakamistakin on harkittu, mutta kun kohderyhmä on alle 40 vuotiaat, se ei ehkä toimi. Venäjällähän on järjestetty arpajaisia ja kaikenlaista muuta kivaa. Yhdysvalloissa on tarjottu kannabista palkkioksi rokotettaville.

YK yleiskokouksessa ovat puhuneet vaihteeksi maailman johtajat. Yleensä johtajat vaativat muita maita tekemään asioita paremmin. Niin maailmasta tulisi parempi paikka. Jotain konkreettistakin on kuultu. Kiinan johtaja Xi Jinping lupasi lopettaa hiiltä käyttävien voimalaitosten rahoittamisen. Yhdysvaltain presidentti Biden sanoi aseellisen väliintulon olevan viimeinen keino kansainvälisten kriisien hoidossa. Biden ja Ranskan Macron sopivat maiden välisen sukellusvenekriisin. Muissa puheissa vaadittiin paljon yhteisiä ponnisteluja ilmaston muutoksen ja koronan pysäyttämiseksi, Afganistanin avustamiseksi, pakolaisuuden ja köyhyyden vähentämiseksi ja tietysti meneillään olevien sotien lopettamiseksi.

Hesarin gallupin mukaan Kokoomus jatkaa voittokulkuaan 20,8% kannatuksellaan. Toisena Demarit 18,4% kannatuksella ja kolmantena Perussuomalaiset 17,4% suosiolla. Kepu on pysähtynyt 12,9% ja Vihreät 10,3% suosioon. Vasemmisto kipuilee 7,8% saaliilla. RKP sinnittelee totutusti 4,5% kannatuksessa. Kristillisdemarit 3,6% ja Harkimon NytLiike 2.2% kannatuksessa. Tästä ei ole oikein mitään kommentoitavaa tai uutta, joten voidaan sanoa kaiken olevan maassamme ennallaan.

Oikeusministeriössä on valmisteilla eduskuntavaaleja koskeva uudistus. Kyse on äänisaaliin ja edustajien paikkamäärien suhteesta. Nykyisessä järjestelmässä isot puolueet ovat saaneet suhteellisesti enemmän paikkoja kuin mitä äänisaalis edellyttää. Eniten hyötyä on tullut Keskustapuolueelle. Se sai viime vaaleissa 21,1% äänistä, mutta 24,6% paikoista eli 3,5% enemmän. Perussuomalaiset saivat 1,4%, Kokoomus 0,4% ja SDP 0,6% enemmän. Pikkupuolueista Vihreät saivat 1%, Vasemmisto 1,1%, KD 1% ja RKP 0,4% vähemmän paikkoja kuin ääniä. Uuden vaalitavann mukaan tilanne pitäisi tasaantua. Jäämme odottamaan jännittyneinä seuraavia oikeudenmukaisempia eduskuntavaaleja.

Maailman rahamarkkinat ovat olleet viime ja tällä viikolla sahaus- ja laskusuunnassa. Asiantuntijoiden mukaan on kyse korjausliikkeestä. Osakkeiden hinnat ovat olleet liian korkealla ja markkinat korjaavat tilannetta. Amerikkalaispankin Morgan Stanleyn analyytikon mukaan pudotus lienee 10-20 prosentin luokkaa. Yksittäisenä syynä markkinoiden levottomuuteen on kiinalaisen kiinteistöjätti Evergranden luotto-ongelmat.  Markkinoilla ei ole tietoa, miten yhtiö aikoo selviytyä 300 miljardin lainojen koroista. Tiedossa ei myöskään ole aikooko Kiinan valtio osallistua pelastusoperaatioon.

Seiska lehti tietää kertoa uutisen vauraiden ihmisten maailmasta. Eräs Suomen rikkaimmista naisista, Patricia Seppälä eroaa miehestään galleristi Kaj Forsblomista. Seppälä on Aatos Erkon sukua ja Sanoma yhtiön omistajia. Vuonna 2019 hänen pääomatulot olivat yli 11 miljoonaa. Nyt siis kaikkien poikamiestä kannattaa terästäytyä. Vapailla markkinoilla on 67-vuotias miljonääri. Vai onkohan sentään ? Hänhän voi olla jo varattu ! Mene ja tiedä.

Rautakansleri Kummola lopettaan mittavan uransa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton varapuheenjohtajana. Kummola on ajanut menestyksellä Suomen etuja liitossa. Viimeisin sulka hattuun ovat MM-kisat Tampereella ensi keväänä. Viime keväänä siirrettiin kisat pois Valko-Venäjältä. Samalla puheenjohtaja Fasel jättää paikkansa. Hänen suurimpia meriittejä viime vuosina on ollut kaveeraaminen jääkiekon taustavaikuttajien, herrojen Putinin ja Lukashenkaa kanssa.

Ei kommentteja: