maanantai 11. syyskuuta 2017

Arjen raatajat ?

Monet meistä ovat arjen raatajia ja sankareita. Tehdään vuosia töitä tunnollisesti, kasvatetaan lapsia uusiksi kansalaisiksi tai käydään juttelemassa sukulaistädille sairaalassa. Tavallista suurempia raatamista ja sankaritekoja tekevät harvat kanssaihmiset. Heidät tunnistaa siitä, että saavutukset ovat suuria ja vaatimattomuus vielä suurempaa. Tässä lista aikamme sankariehdokkaista. Valitse itsellesi sopiva sankari.

Kuningas Carl Gustav. Vaatimattomana miehenä tunnettu Kalle Kustaa ostaa ruokansa Prismasta, joka on halpuuttanut hinnat vuosi toisensa jälkeen. Ruotsin veronmaksajat maksavat vuosittain hovin ylläpidosta ja kuningasperheen yksityismenosta 69 miljoonan korvauksen. Viime vuoden verotiedot kertovat, että kuningas on myös onnistunut sijoittamaan ruotsalaisiin yhtiöihin. Tuottoa on tullut 400.000 kruunua eli 42.000 €.

Pyöräsuunnistaja Marika Hara. Pirkkalalainen pyöräsuunnistaja Hara on voittanut 11 kultamitalia. Tämän lisäksi muutama kymmenen himmeimpia mitaleita. Hara harjoittelee melko vähän varsinaista lajia. Sen sijaan hän tekee kiinteistöhommia suvun firmassa. Siitä saa monipuolista treeniä pyöräsuunnistukseen. Kaikesta tästä glooriasta huolimatta Haraa ei ole kertaakaan kutsuttu Linnan juhliin. Haran mielestä kyse on sukupuolesta. Pari kultaa voittanut miespyöräilijä on sen sijaan saanut kutsun Linnaan.

Kirjansitoja Matti Pohto. Turun kaupungin palossa 1827 paloi myös Turun kirjaston koko kirjakokoelma, yhteensä 4000 nidettä. Kouluja käymätön kirjansitoja ja kirjojenkeräilijä Matti Pohto keräili niteitä ja palon jälkeen alkoi todennteolla kiertää jalkaisin Suomea keräten kirjoja. Hän sai kerättyä lähes koko palaneen kokoelman. Tämä edellytti tuhansien kilometrien kävelymatkoja pitkin Suomea. Nykyisen Kansalliskirjaston perusta on Pohdon aikoinaan keräämissä kirjoissa.

Julkkiskaunotar Cheyenne Järvinen. Järvinen kertoo olevansa hermoromahduksen partaalla ja
pitävänsä sometauon.

Julkkiskaunotar Maisa Torppa. Torppa kertoo poistuvansa julkisuudesta. Ihan kokonaan hän ei kuitenkaan aio jättää julkisuutta, sillä hän esiintyy tvssä

Ohjaaja Kari Heiskanen. Ooppera palkkasi Heiskasen ohjaamaan vuosille 2019-21 sijoittuvaa produktiota Niebelungin sormus. Heiskasen ja toisaalta Lilli Paasikiven ja Esapekka Salosen näkemykset eivät kuitenkaan kohdanneet. Oopperan johto päätti vapauttaa Heiskasen tehtävästä, mutta maksaa sovitun 100000 euron korvauksen. Samoin lavastaja ostettiin ulos tulevasta produktiosta.

Tuleva piispa Teemu Laajasalo. Telkun viihdeohjelmista tuttu Kallion kirkkoherra valittiin selvästi Helsingin piispaksi. Laajasalo on ennen papiksi tuloaan harjoittanut valmennuskurssibisnestä. Ne eivät sujuneet kuitenkaan hyvin, jolloin Laajasalon yritys TL Opetus oy ajautui rahavaikeuksiin. Hänen mukaansa ongelmat alkoivat yrityksen laajennusyrityksen myötä. Velkaa on 450000 euroa. Suurin velkoja on rajoittapankki. Laajasalo on myös itse sijoittanut paljon rahaa yritykseen, mutta lähes puolen millin velka painaa edelleen päälle.



Ei kommentteja: