sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Perhe Pihilä viihteellä

Päätettiin lauantaina lähteä viihteelle. Tarkoitus oli syödä ja juoda hyvin ja halvalla. Tampereen yöelämää emme kuitenkaan jaksaneet odotella vaan lähdimme jo viiden iltapäiväbussilla liikenteeseen. Pihejä kun olemme, valitsimme halpoja vaihtoehtoja retkemme kohteiksi.

Ensimmäinen paikka oli Majava baari Tuomiokirkonkadulla. Tässä baarissa juhlistimme kolme kuukautta sitten avioliiton satamaan purjehtimista. Nyt tilasimme pullon chileläistä Santiago valkkaria. Hintaa tuli 16 euroa. Lipittelimme aperitiivinä toimivaa viiniä raskaan hevin saattelemana. Sitä edustivat Topi Sorsakoski, Black Sabbath ja moni muu tykitys.

Sitten päätimme mennä syömään. Hämeenkadun Rax oli entuudestaan tuttu mättöpaikka. Buffetateria kahdelle maksoi 8,90 €. Halpa hinta selittyy Tradekan 15 € jäsenkupongin alennuksella. Nuorempana olin Osuusliike Voiman jäsen ja sen peruina olen Tradekan jäsen. Työväenliike on Tradekasta kadonnut tai myyty pois, mutta jäljellä ovat silloin tällöin jaetut alennuskupongit. Rax tarjosi salaatteja, lasagnea, siipiä, pizzoja, kasvisnuggetteja, sipulirenkaita. Jälkiruokana nautittiin kuumaa kaakaota. Vatsa tuli täyteen eikä rahapussiakaan tarvinnut suuremmin aukoa.

Seuraavaksi menimme kuuntelemaan bluesia. Rautatienkadulla sijaitsee Gobi Dessert Canoe Club tuttavallisesti Blues paari. Tässä Gobin autiomaan kanoottiklubissa on paikkoja parillekymmenelle henkilölle. Paikalla oli ehkä viitisentoista. Bluesista vastasi Fred Robert's Family. Kyse oli Fredin omasta soolokeikasta. Tämä aito brittilaulaja/kitaristi veteli tuttuja covereita Janis Joplinista Pink Floydiin. Ja oikein hyvin vetelikin. Joimme lasin punkkua ja ison oluen. Hintaa tuli peräti 12 €. Halpuutuksesta ei nyt ollut kyse, mutta saimme kaupan päälle aika pläjäyksen folkia, bluesia ja countryrockia.

Vihoviimeiseksi astelimme Otavalankadulla sijaitsevaan Gastrohaus Nordiciin. Meillä on Tampere passit, joiden myötä saa erilaisia tarjouksia ravintoloissa ja liikkeissä. Nordic tarjosi kaksi kuohuviinilasillista yhden hinnalla. Hinta oli 5,50 €. Kuohari oli kuivaa ja maukasta. Juomien jälkeen suunnistimme kotiin Peltsulle vatsa ja tukka täynnä.

Koko reissun kustannuksiksi tuli 42,40 €. Ei kovin paha, kun saimme kaksi buffetateriaa, pullon viiniä, sasin punkkua, ison oluen ja kaksi lasillista kuohista. Bussimatkat maksoivat 1,84€ per siivu
eli 7,36 €. Koko kahden henkilön pihiyspaketti irtosi alle viidellä kympillä. Aikaa kului vajaa viisi
tuntia. Hauskaa oli ja ehkä koetetaan joskus tehdä sama uudelleen, mutta uusiin kohteisiin. Lopuksi perhe Pihilän tunnuslause: "Ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot".

Ei kommentteja: