maanantai 11. syyskuuta 2017

Keksintöjä

Nykyisin ajatellaan, että uudet keksinnöt ovat vanhuksia hoitavia robotteja, itse kulkevia busseja tai luontoa säästävää kierrätystä ja uusiokäyttöä. Totta kyllä, mutta arjessamme on monia ihan tavallisia elämää koskettavia vaihtoehtoja, jotka vaativat vain toteuttamisen.

Helsingissä on laadittu maanalainen yleiskaava. Maan alla on lukematon määrä tiloja, joita voitaisiin hyvin käyttää nykyisiin tarpeisiin. Maan alla on sekä julkisia että salaisia tiloja. Elämähän on myös jakautunut julkiseen ja salaiseen osaan. Kaupungin julkiset palvelu voisivat olla julkisissa tiloissa ja salaiset palvelu salaisissa tiloissa.  Maan alla on myös oma järvi. Sinne voisi rakentaa kesämökkejä. Talvella järvellä järjestettäisiin miljoonapilkkikilpailuja.. Asunnottomat saisivat maan alta hyvän kämpän ilman, että tarvitsisi rakentaa uusia kerrostaloja jo ennestään ahtaisiin kaupunginosiin. Maan alle rakennetut tilat sopivat myös opiskelijoille. Nuoret ovat ennakkoluulottomia. Heille uusi asumisympäristö voisi tarjota uudenlaisen ajankäytön, jossa voi valvoa öisin ja bailata päivällä ilman että muutosta suuremmin huomaa.

Virtuaali-intti. Nythän intissä harjoitellaan sotimista virtuaalisesti. Monet nuoret miehet ovat tehneet samaa lähes koko siihenastisen elämänsä pleikkarin seurassa. Nyt kannattaisi kokeilla koko intin siirtämistä nettiin. Varusmies voisi käydä netissä sotimassa, vetämässä sulkeiset ja kuuntelemassa kantahenkilökunnan sotastrategiaa. Samalla poikamme voisivat syödä kotona mamman makarooneja ja viettää aikaa mahdollisen tulevan puolison kanssa. Armeija voisi myydä pääosan kiinteistöistään vastaanottokeskuksiksi, työttömien ja käsityöläisten työpajoiksi ja bändikämpiksi. Armeija ei tarvitsisi jatkossa niin paljon sänkyjä, saappaita, asepukuja, panoksia tai päivärahoja. No, ehkä päivärahoja.

Sokerin tuotanto EU-maissa vapautuu rajoituksista ensi vuoden alusta. Nythän on aika selvää, että monissa maissa tullaan viljelemään sokeria maksimi määrä. Sokerin syöminen ei ole kuitenkaan
kovin terveellistä. Se aiheuttaa lihomista, turtunneen olon ja ennenaikaisen kuoleman. On esitetty
uusia ideoita sokerin käyttöön. Yksi sellainen on sokerista tehtävä muovi. Tulevaisuuden muovikassit ovat sokerista ja ne hajoavat luonnon kiertokulkuun. Nykyisinhän ne täyttävät merenrannnat kautta maailman. Muovikassilla voisi jatkossakin kantaa kotiin tavaroita. Mutta sen jälkeen kassista voisi leikata palasen makeutusaineeksi kahvikuppiin tai lapsille karkkipäivänä. Pelkona on toki, että kasseja syötäisiin ennennäkemättömät määrät ja ihmiset lihoisivat, saisivat turtuneen olon ja kuolisivat ennenaikaisesti. Tarpeen olisi tuottaa myös light- tai makeuttamattomia muovikasseja.

Kouvolassa on keksitty uudenlainen tapa hoidella lapsia päivällä. Päiväkotibussi. Lapset viedään aamulla bussilla metsään ja siellä tutustutaan luontoon. Päivän päätteeksi lapset tuodaan takaisin päiväkodin pihaan, josta vanhemmat roudaavat heidät edelleen kotiin. Näin uusia päiväkoteja ei enää tarvita. Nehän ovat nytkin käyttökiellossa kosteusvaurioiden ja homeongelmien takia. Kaikille lapsille löytyy jatkossa kokopäiväinen päiväkotipaikka, sillä Suomessa riittää kyllä metsiä. Yhteen virikebussiin menee 20 lasta. Meillä on kunnallisessa päivähoidossa noin 200000 lasta. Sen korvaamiseen tarvittaisiin 100000 bussia. Hallitus voisi perustaa valtion bussitehtaan (Valbus). Siellä
tehtäisiin uusin eväin varustettuja busseja tarpeen mukaan ja kunnostettaisiin vanhoja. Muutama tuhat työtöntä autonasentajaa ja bussikuskia saisi töitä.

Ei kommentteja: