Aamulehti nosti kissan pöydälle ja päätti lopettaa sukupuolirooleihin sidottujen ammattinimikkeiden käytön. Tämä on aivan oikein, sillä useimmilla aloilla miehet eivät enää hallitse työelämää. Tai vaikka hallitsevatkin, naisia on myös samoilla nimikkeillä. Uudistuksen toivoisi leviävän myös muihin tiedotusvälineisiin ja vaikka itse eduskuntaan. Uusien termien käytöstä ei ole kuitenkaan mitään selvää ohjetta, joten oheisena on muutamia esimerkkejä mitä uudet termit tarkoittavat.
Esihenkilö
Tekee tarkoitushakuisen aloitteen tarkoituksena innostaa kumppani mukaan yhteiseen aktiin. Tämän henkilön vastuulla ovat kaikki työntekijät, heidän palkkansa, arvostuksensa, ihmissuhteet, perhe-elämä ja alkoholinkäyttö.
Ulosottohenkilö
Nimestään huolimatta ei työskentele synnytysosastolla. Ottaa yleensä ihmisen omaisuuden, jos jotain on jäljellä. Muiden pyynnöstä. Tekee vain työtään.
Varushenkilö
Ihmettelee itsekseen, mitä tekee täällä metsässä sateessa ja pakkasessa. Muut kaverit pelaavat senkin ajan pleikkaria tai katselee nettipo... Joo, siis nuori osapuilleen parikymppinen henkilö. Tämä varushenkilö on aina valmiina ja varalla.
Oikeusasiahenkilö, Kuluttaja-asiahenkilö
He ovat aina oikeassa. Eräänlainen kansan omantunnon ääni. Heille voi valittaa. Mistä vaan. Vastaavat sitten kun kerkiävät. Käyttävät fiiniä kieltä.
Hevoshenkilö
Muistuttaa kyllä hevosta, mutta on itse asiassa ammatikseen hevosen kyydissä. Tekevät yleensä
hanttihommia hanttipalkalla.
Lentohenkilö
Miespuolinen ihminen liikkuu paljon ja on lähes täysin vapaa. Siis oikea jätkä. Naispuolinen tarjoilee lentokoneessa juomia matkustajille. Vrt. Baarihenkilö.
Tiedehenkilö
Nimensä mukaisesti tietää kaikesta kaiken. Tosin muut hänen kollegansa ovat yleensä eri mieltä. Heillä on suojatyöpaikat valtion puolesta maamme yliopistoissa.
Perähenkilö
Ei suinkaan ole niitä, jotka haluavat samaa sukupuolta olevalta lempeä. Nämä henkilöt ovat tatuoituja raavaita ihmisiä ja he viettävät viikot tai jopa kuukaudet poissa kotoa. Tulevat sitten hetkeksi lomalle ja riehuvat kännipäissään siihen asti kunnes lähtevät taas pois.
Yliperähenkilö
Ovat perähenkilöiden esihenkilöitä. Heillä ei ole tatuointeja, mutta ovat poissa kotoa yhtä pitkään. Eivät nauti alkoholia samalla tavoin kuin esihenkilöt vaan fiksusti ja juomalla kalliimpia juomia.
Eduskunnan puhehenkilö
Keskeyttää kansanedustajat, kun he puhuvat yli kahden minuutin. Siis eräänlaisia kellokalleja...anteeksi kellohenkilöitä. Siitä huolimatta heitä arvostetaan ja kunnioitetaan jostain syystä.
Baarihenkilö ja tiskihenkilö
Mikot ja Jukat ovat saaneet aivan liikaa huomiota näissä ravintolahommissa. Kuka tahansa osaa sekoitella juomia, valutella hanasta olutta tai kääntää lättyjä musiikkilaitteissa.
Luottamushenkilö
Ovat usein aika lailla täynnä itseään. Nimestä huolimatta puhuvat kuin ruuneperi ja herättävät epäluuloja. Haukkuvat muita porukoita. Muistavat kyllä omat tekemisensä kehuskelemalla.
Liikehenkilö
Tämä tyyppi on kyllä taajaan liikkeellä. Hänellä on aina jotain puuhaa mielessä. Tekee ehdotuksia, joilla haluaa kaverin rahat itselleen. Ei ole koskaan vapaalla paitsi illalla hotellihuoneessa.
Kirkkohenkilö
Puhuu kirkon saarnastuolista joskus sunnuntaisin. Muun ajan kättelee vanhempia nais... ihmisiä. Hänet erottaa joukosta, sillä hän elää pelkästään juomalla kahvia.
Nimishenkilö
Paikkakunnan poliisilaitoksella työskentelevä isopalkkainen ihminen, joka voi ottaa ajokortin pois ylinopeuden takia. Ei pidä sekoittaa pappiin, joka antaa lapsille nimet.
Järjestyshenkilö
Yleensä isokokoinen ja voimakas ihminen, joka taluttaa ihmisiä juhlapaikan ulko-ovelle. Ei ole yleensä supliikki-ihmisiä tai muutenkaan juttutuulella.
Lakihenkilö
Palkataan avustajaksi silloin kun puolisot ovat eroamassa ja toisella osapuolella ei ole mitään mitä jakaa. Palkataan myös kun naapuri on istuttanut toisen tontille puita tai sahannut ne poikki. Joka tapauksessa hän vie yleensä viimeisetkin varat, kävi kiistoissa muuten miten tahansa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti