perjantai 15. syyskuuta 2017

Viikon syyllinen: Jari Sillanpää

Jari Sillanpää ajeli metaamfetamiinipäissään autolla ja poliisi pysäytti hänet. Paitsi päästä, myös autosta löytyi pieni määrä kristallia, joka on amfetamiinia monta kertaa voimakkaampaa huumetta. Sillanpää on selitellyt tekoaan ja pyydellyt anteeksi kiinnijäämistään. Kansa reagoi Sillanpään touhuun kahdella tavoin. Osa säälitteli ja kannusti Sillanpäätä jatkamaan (?). Osa tuomitsi huumepäissään liikenteen vaarantamisen ja ehdotteli Sillanpään hakeutumista huumehoidon piiriin.

Puolikkaan kansan tuomio:
1. Jari lähetetään Chicagoon, Meksikoon tai Etelä-Amerikkaan. Tai ehkä Kolumbiaan tai Venezuelaan  ? Siellä voi ajella rauhassa tukka sekaisin, eikä poliisit tai muutkaan viranomaiset tule sotkemaan kotimatkoja.
2. Jarin uuden kiertueen nimeksi tulee menneisyydestä tutun iskemän sanat "Mä oon mikä oon, en muuksi voi tulla" tai vaihtoehtoisesti "Kadulla tuulee". Kaikki huumeita kauppaavat tai niitä käyttävät tai muuten vaan fanittajat pääsevät puoleen hintaan konserttiin.
3.  Jarit Sillanpää ja Aarnio kirjoittavat yhteisen muistelmakirjan huumeista, poliisin keljuista toimintatavoista ja omasta syyttömyydestään. Näitä kilttejä poikia poliisi on vaivannut turhan kauan ja  aivan perusteettomasti. Nyt on uuden menestyskirjan aika joulumarkkinoille. Totuus on saatava esiin.
4. Iskelmätähtemme antaa kasvot kaikkien huumeiden vapauttamiseksi perustettavalle liikkeelle. Nyt ei riitä enää kannabiksen vapauttaminen. Kaikkia huumeita on saatava ostaa ja myydä vapaasti. Ja heti !
5. Jari Sillanpää nimetään kaikkien huumeita myyvien moottoripyöräjengin kunniajäseneksi. Sen myötä hän saa ajella liikenteessä kenen Harrikalla tahansa. Jos ja kun poliisi yrittää pysäyttää Sillanpään, jengit tarjoavat salaisen piilopaikan kerhotiloistaan.

Toisen kansanpuolikkaan tuomio:
1. Sillanpää määrätään huumehoitoon ja raitistumisen jälkeen hän järjestää suuren huumeidenvastaisen Hyväntekeväisyyskiertueen. Rahat menevät Irti Huumeista-järjestön toimintaan ympäri maata. Sillanpää nimetään Suomen edustajaksi  Huumeiden vastaisten Euroviisujen laulukilpailuun.
2. Jari Sillanpää siirretään vuodeksi Cantores Minores-poikakuoron solistiksi. Sillanpää saa enkelipuvun, jonka väri vaihtelee mustasta valkoiseksi riippuen Sillanpään kertomuksista poikakuoron jäsenille.
3. Jarit Sillanpää ja Aarnio kirjoittavat yhteisen muistelmateoksen joulumyyntiin. Tunnustuksellisessa kirjassa kerrotaan rehellisesti ja paljastavasti Jarien suhteesta huumeisiin, laulamiseen ja poliisiin. Molemmat menevät myyntisesongin päätyttyä Joulupäivänä vapaaehtoisesti vankilaan sovittamaan kaikki tekonsa.
4. Vain elämää-ohjelman seuraavassa jaksossa Jari laulaa totuuden. Koska totuus on niin surullista, kaikki laulajat alkavat itkeä. Sen jälkeen bändi ja kuvausryhmäkin itkee. Pian koko Suomi liittyy tähän lohduttomaan itkuun. Loppujen lopuksi tätä perjantaita aletaan kutsua Itku iikan päiväksi. Tunnettu tosiasiahan on, että mikä laulaen tulee se Vain elämää-ohjelmassa menee.
5. Jari Sillanpää ottaa yhteyttä kaikkiin huumeita ja päihteitä käyttäviin artisteihin. Hän ehdottaa keskusteluja, avautumista, terapiaan ja yhteistä raittiutta. Viiden vuoden kuluttua Jari on saanut kaikki taiteilijat ja rokkitähdet kaidalle polulle. Sen jälkeen hän alkaa itse taas keikkailemaan (selvin päin).


Ei kommentteja: