tiistai 23. heinäkuuta 2019

Julkisuuden kahdet kasvot

SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee on palannut sairauslomaltaan. Eduskunta on tosin kesälomalla, joten al-Taee ei joudu vielä selvittelemään puheitaan ja tekojaan eduskuntaryhmän kokouksessa. Al-Taee paljastui rasististen viestien lähettäjäksi. Nyt on lisäksi selvinnyt, ettei ilmoitettuja tutkintoja ole suoritettu. Mies itse kertoi medialle olevansa nykyään toinen henkilö. Tällaisella persoonallisuuden muutoksella hän aikoo selvitä tilanteesta. SDP:lle asia on varsin kiusallinen. Yhden edustajan väheneminen voisi vaikuttaa hallitus astelmiin ja suurimman puolueen asemaan. Demareille paras vaihtoehto olisi al-Taen siirtyminen syrjään ja varaedustajan saapuminen tilalle. Onko se mahdollista ? Se nähdään syksyllä.

Fitneskaunotar Sofia Belfort vangittiin epäiltynä osallisuudesta rahanpesuun. Nyt Belfort on tehnyt valituksen hovioikeuteen, koska hän on syytön miehensä rahanpesuun ja huumekauppaan. Hänen mielestään syytöntä ihmistä ei voida pitää vangittuna ja hän on syytön.  Hänen miehensä omaisuutta on asetettu useita miljoonia takavarikkoon. Belfortin mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä miehen bisnesten kanssa. Vangitsemispäätöksen perustelut ovat salaisia, mutta sellaisiksi voidaan lukea esimerkiksi esitutkinnan vaikeutuminen. Belfortia voidaan tällä päätöksellä pitää vangittuna elokuun alkuun asti.

Ukrainen politiikassa kävi melkoinen kuperkeikka, kun presidentiksi valittiin koomikko Zelenskyi. Ensi töikseen presidentti hajoitti parlamentin ja uudet vaalit järjestettiin viime sunnuntaina. Siinä presidentin puolue Kansan Palvelija sai selkeän enemmistön. Myös toinen uusi puolue Holos ylitti äänikynnyksen. Sen puheenjohtaja on rockmuusikko Vakartshuk. Ukrainan kansa on kyllästynyt korruptioon ja valheeelliseen politiikkaan. Odotukset uusia voimia kohtaan ovat megalomaanisen suuret. Asiantuntijat epäilevät suuren pettymyksen olevan edessä. Kansantalouden, poliittisen
järjestelmän ja uuden oikeislaitoksen toteuttaminen vaatiin paljon aikaa, rahaa ja osaavia ihmisiä.
Koomikon ja rocktähden opein voi olla hankalaa toteuttaa koko maan uudistamista.

Englannin toryt eli konservatiivit valitsivat odotetusti Boris Johnsonin puheenjohtajakseen. Hänestä pitäisi tulla myös uusi pääministeri. Johnson on väläytellyt milloin kovan brexitin, milloin EU:lle maksettavien velkojen maksamattomuudesta. Melkoisen häirikön maineesta politiikassa ja yksityiselämässä tunnettu Johnson on loppumattomien odotusten edessä. Kova linja voi olla tässä vaiheessa kaksiteräinen miekka. Hyvässä tapauksessa sekä Britannia että EU-maat joutuvat kärsimään brexitin seurauksista. Huonossa tapauksessa maat ajautuvat kauppasaartoihin, korotettujen tullien kierteeseen ja talouslamaan. Tästä ei ilahtusi kukaan. Tai !!! Anteeksi, tästä ilahtuisivat vain Trump ja Putin.

Lahden kaupunki on tullut kotimaassa tutuksi Suomen Chicagona. Rikollisuus ja erityisesti väkivalta- ja huumerikollisuus on ollut suurta. Jätevedestä tutkitut amfetamiinpitoisuudet ovat olleet myös Euroopan kärkiluokkaa. Lahti ei ole tästä hätkähtänyt vaan on alkanut pesemään kasvojaan. Kaupunki valittiin vuoden 2021 vihreäksi pääkaupungiksi. Ekologiset teot ovat saaneet valtsijaraadilta positiivista huomiota. Kaupunki aikoo olla hiilivapaa jo vuonna 2025. Kotitalouksien kierrätys on 95 % luokkaa. Lisäksi paikallinen sinfoniaorkesteri ja jääkiekkoseura Pelicans aikovat vähentää hiilijalanjälkeä. Näin Lahti toivoo ikävän maineensa muuttuvan muodikkaasti vihreäksi.

Ei kommentteja: