perjantai 5. heinäkuuta 2019

Lugano

Ensimmäistä kertaa olen Sveitsissä ja Luganossa. Mukana on myös jazzkaverini Juha. Syynä on kolmipäiväinen jazzfestivaali nimeltään Estival. Se on kaiken lisäksi ilmainen. Kaupungin keskustassa Piazza Riformilla on konserttipaikka. Torstaina lavalla oli kolme esiintyjää: ruotsalainen kitaristi Ulf Wakenius, Ray Lima ja sveitsiläis-italialainen big band. ja italialainen jazzlaulaja Mario Biondi. Tori oli täynnä etenkin viimeisen esiintyjän aikana. Vettäkin satoi, muttei haitannut vajaan 30 asteen lämmössä.

Kämppämme on studio nimeltään Minerva. Vajaa kilometri rautatieasemasta. Täysin varusteltu. Maisema on huikaiseva Luganojärvelle. Muutenkin ihastuimme heti Sveitsin jyhkeisiin vuorimaisemiin ja järviin. Hienoa, kun Euroopasta löytyy jotain näin ypeaa maisemaa. Tänne täytyy tulla uudestaan. Kääntöpuolena on kallis maa. Ostimme aamiaistarvikkeet kolmelle päivälle. Maksoi
neljä kymppiä. Mutta ei huolta. Lugano on hieno pikkukaupunki, jonka saa haltuunsa kävelemällä - varsinkin, jos on vuorikiipeilijä. Korkeuserot kaupungin keskustassa ovat suuret.

Ei kommentteja: