maanantai 15. heinäkuuta 2019

Pohjalliset



Aina silloin tällöin jalat tulevat kipeäksi, tulee känsiä tai hiertymiä. Joskus tulee rasitusvammoja. Usein syynä on ylipaino. Kesäkuun lopulla oikean jalkani pohja keskimmäisen varpaan kohdalta kipeytyi. Oli vaikea astua normaalisti. Kipu tuntui rasitusvammalta. Sen seurauksena aloin linkkaamaan oikeaa jalkaa ja sen seurauksena kipeytyi alareisi. Edessä oli ulkomaan matka ja sen myötä pitkiä kilometrejä. Viisas vaimoni ehdotti pohjallisia. Hän oli saanut apua jalkavaivoihin pohjallisista.

Päätin kokeilla. Minulla ei ollut mitään hävittävää. Sen verran kokeilin vaimon pohjallisia omiin kenkiin, että ne tuntuivat pehmeiltä. Marssin (linkkasin) Koo-kenkään Koskikeskukseen ja löysin kyseiset pohjalliset. Bergal sensation. Hinta 13,90 €. Ostin pohjalliset muutama päivä ennen matkaa.
Matkalla mukanani olivat kahdet kengät: kävelykengät ja lenkkarit. Vaihtelin pohjallisia kenkien
käytön mukaan. Jossain vaiheessa matkaa en huomannut enää mitään kipua jalassa. Ihme oli tapahtunut. Joko jalkani oli parantunut itsestään tai sitten ihmeelliset pohjalliset olivat tehneet tehtävänsä. Tehneet sensaation, nimensä mukaisesti. Kotiin palattuani ostin vielä toiset pohjalliset. Ei tarvinnut vaihdella niitä enää kengistä toiseen.

Nämä pohjalliset ovat erilaiset, sillä ne painuvat sisään, kun niitä painaa. Mutta ne pysyvät formussa tukemassa jalanpohjaa ilman painoa. Pohjalliset tukevat jalkapohjaa kävelyn aikana. Se lienee sensaation salaisuus. En tiedä, miksi muut eivät ole keksineet samaa, mutta hyvä kun nämä on keksitty. Auttoivat ainakin minua ja vaimoani. Mainostan näitä pohjallisia ilomielin. Ne auttoivat meitä. Ehkä ne auttavat muitakin kanssaeläjiä. Eikä maksa paljon. Halpa hinta parantaa jalkakipuja.

Ei kommentteja: