torstai 11. heinäkuuta 2019

Päivän tärkeimmät uutiset

Köyhä ihminen on hän, jolla on rahaa käytettävissä alle 1.229 € kuussa. Tämä on tärkeä asia, sillä viimeaikoina jotkut suurituloiset, joiden rahat ovat olleet lopussa, ovat alkaneet sanoa olevansa köyhiä. Ehei. Köyhyys ei ole tunne vaan se on määritelty euroissa. Köyhänä oleminen ei sinänsä ole kovin epämielyttävää, mikäli käytettävissä oleva rahasumma on esimerkiksi euron tätä rajaa alempi ja vuokra vain pari sataa.

Hiipparoitsija pääsi tunkeutumaan Buckinghamin palatsin sisään ja oli vain muutaman metrin päässä nukkuvasta kuningatar Elisabethistä. Pahat kielet kertovat, että tämä oli järjestetty juttu. Kuningashuone haluaa lisää rahaa ylläpitoon turvajärjestelyjen nimissä. Kyse ei olisikaan mistään kutsumattomasta vieraasta vaan hovin tilaamasta hiippailijasta. Tiettävästi hiippailija ei ollu knservatiivisen puolueen puheenjohtajaehdokas Boris Johnson. Vaikka se ei olisi mikään yllätys briteille.

Maria Lund ja hänen Valtteri-rakkaansa eroavat. Jatkossa mies on pelkkä Valtteri sukunimeltään Tynkkynen. Kymmenvuotinen suhde tuli tiensä päähän. Uusi alku odottaa molempia. Onnea vaan valtsemallenne tielle.

Espoossa on katu nimeltään Postipuunkäytävä. Se ei johda mihinkään. Asfaltointi loppuu kuin seinään. Ilmeisesti siinäkin on kyse uuden alusta, vaikka tiedossa ei ole mihin suuntaan se tulee. Niinikään Espoossa jalkapalloseura Honka on tehnyt miljoonatappiot viime vuonna. Tämä ei sinänsä ole yllättävää, sillä Espoossa on ollut kannattamattomia ja lopetettuja urheiluseuroja iät ajat. Erikoisen asiasta tekee se, että seuran liikevaihto oli vain 400.000 €.

Ruotsin kuningasperheen perintöprinsessa Estelle on osallistunut Metellican konserttiin. Konsertti oli K-13, mutta Ruotsissa kuninkaallisia eivät koske tyhmät rajoitukset. Sitäpaitsi Estelle on intohimoinen heavyfani.

Tänään, torstaina, otettiin käyttöön 42 uutta peltipoliisia. Peltipoliisit mittaavat ylinopeuden 150 metrin päästä tolpasta. Vielä ei tiedetä kuinka paljon lisää sakkorahaa tulee valtion kirstuun. Vahvistamattomien tietojan mukaan sakoista saatavilla lisärahoilla ei rahoiteta Rinteen hallituksen lupaamia pienten eläkkeiden korotuksia. Jatkossa peltipoliiseja tulee 150 lisää. Ehkä niillä tehdään lisää turvakoteja tai lisätään hoitajien lukumäärää vanhusten palvelutaloissa. Jotain tarkoitusta vartenhan näitä tehokkaita peltipoliiseja on hankittu.

Näyttelijä George Clooney tulee ensimmäistä kertaa Suomeen. Mukana tulevat myös vaimo ja lapset. Tarkoitus on lomailla ja kierrellä rauhassa ympäri Suomea. Tämä lieneekin mahdollista, sillä harva uskoo törmäävänsä suosikkinäyttelijään campingalueella, grillijonossa tai Onnibussissa.

Valamon luostari on alkanut tislaamaan viskiä, giniä ja absinttia. Joensuussa ja Valamossa on laitteistot, jotka nyt on siunattu tähän tärkeään tehtävään. Toiminnasta vastaava isä Andreas toteaa, että ortodoksit eivät vierasta viinaa. Hän ymmärtää, että Suomessa suhtaudutaan viinaa hieman paheellisesti, mutta viina ja uskonto sopivat hyvin yhteen.

Ei kommentteja: