lauantai 27. heinäkuuta 2019

Saunapäivä 27.7.

Tänään on vietetty kansallista saunapäivää. Yle on lanseerannut uuden toimintapäivän. Suomalaisten toivotaan saunovan tänään. Tämän kunniaksi mekin kävimme saunassa. Toinen syy oli kolmen päivän rantaputki Peltsun rannassa. Tyttären lapset olivat kylässä ja mitäs muuta hesalaiset lapset haluavat kuin uida ja pulikoida rantavedessä. Sen seurauksena tukka oli tahmea ja muutenkin teki mieli puhdistautua. Siihen sauna oli paras vaihtoehto. Siinä puhdistui sekä sielu ja keho.

Saunapäivä on hyvä idea. Se on meidän kansallista identiteettiä parhaimmillaan. Saunassa kaikki ovat  alastomia ihmisiä ammateista ja arvoista riippumatta. Saunominen tapa on myös oma henkilökohtainen asia. Kaverin saunatapoihin ei pyritä vaikuttamaan vaan se hyväksytään sellaisenaan. Toki kaikki ihmiset eivät pidä saunomisesta, mutta suurin osa kansalaisista pitää ja saunoo säännöllisesti.

Yle teki saunaohjelmaa pitkin päivää. Siitä voidaan olla montaa mieltä, mutta saunapäivän idea on hyvä. Kaikki saunovat yhtenä päivänä vuodessa smana päivänä. Sillä kunnioitetaan meidän hienoa perinnettä ja samalla myös kansanterveyttä.

Ei kommentteja: