tiistai 16. heinäkuuta 2019

Päivän tärkeimmät uutiset

Tällä viikolla presidentti Trump aikoo erottaa maan kappaministerin. Ei viikkoa, ettei joku saa lähtöpasseja Valkoisesta talosta. Joko omasta tahdostaan tai sitten Trumpin tahdosta.

Maan kakkosäiti Sirpa Selänne viettää 50-vuotisjuhliaan. Tarkasti ottaen juhlia on vietetty jo viikon verran. Onhan se merkittävä paalu ihmisen elämässä. Saati sitten niillä ihmisillä, jotka ovat saaneet jotain merkittävää aikaan.

Kauppias Vesa Keskinen täyttää 52 vuotta. Juhlansa kunniaksi Keskinen aikoo myydä bensaa 0,52 € hintaan. Alalla ihmetellään onko asiassa mitään järkeä, kun bensan ostohinta on korkeampi. Edellisenä viikonloppuna Keskinen myi bensaa reilun euron litrahinnalla keskellä yötä. Bensa-ale aiheutti valtavat ruuhkat Keskisen bensa-aseman liepeille.

Ex-pujottelija Kalle Palander muuttaa kotikaupunkiinsa Tornioon. Hän on asunut huhtikuusta asti Virossa. Sinne Palander muutti Espanjasta. Hänen mielestään Espanja on "persrei...". Siellä ei kuulemma toimi mikään. Vanha sanonta sanoo, että routa porsaan kotiin ajaa.

Uutiset kertovat, että nuoret ovat hylkäämässä lento- ja kaupunkimatkailun ja suuntautumassa ekomatkailuun. Tiettävästi ainakin yksi nuoripari on vuokrannut matkailuauton ja suunnannut lomansa Lofooteille. Karavaanarit ovat aina olleet aikaansa edellä.

Uusi James Bond on musta nainen. Sen ymmärtää, sillä elokuvakatsomoissa on ollut pääosin nuoria miehiä ihmettelemässä salaisen agentin 007 eli Bondin temppuja. Nyt on naisten vuoro miehittää elokuvateatterit ja ihmetellä naisagentin aikaansaannoksia. Mikä sitten lienee uuden James Bondin
nimi ? Ehkä Jane Bond !

Suomalainen 18-vuotias jääkiekkoilija Ville Heinola on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa. Viime kaudella Rauman Lukkoa edustanut Heinola pelasi ensimmäisen kerran Liigassa 34 ottelua tehden 2 maalia ja antaen 12 maalisyöttöä. Heinolan saama vuosittainen palkka on hieman yli miljoona dollaria. Meikäläinen on ollut työssä ja eläkkeellä lähes 50 vuotta. Palkkaa ja eläkettä on kertynyt tältä ajalta yhteensä vajaa miljoona dollaria.

Suomen nuorten mitalisaalis yleisurheilun EM-kisoissa jäi yhteen pronssiin. Joukkueenjohtaja pitää tulosta kuitenkin hyvänä. Niinpä niin. Tilanne on huono vasta sitten kun kukaan ei enää yllä kisarajoihin. Myös aikuisten yleisurheilun MM-kisoista on odotettavissa yhtä hyvä tulos. Ehkei yhtään mitalia, mutta monia hyviä suorituksia.

Italian poliisi on tehnyt ratsian äärioikeiston pesäpaikkaan. Takavarikossa on löydetty myös ilmataisteluohjus. Mihinkähän ilmansuuntaan tällainen ase olisi ollut tarkoitus ampua ? Roomaan vai Vatikaaniinko ? Vai Brysseliin ? Ajat ovat kovenemassa.

Uudet peltipoliisit ovat saaneet asiantuntijat liikkeelle. Heidän mukaansa uusien peltipoliisien tarkoitus on vain täyttää valtion pohjatonta kirstua. Ne eivät paranna liikenneturvallisuutta. Tavalliset autoilijat, jotka ajavat sinänsä turvallisella tavalla, mutta pientä ylinopeutta, saavat suurimman osan pikavoitoista. Tällä ei ole vaikutusta lainkaan liikenneturvallisuuteen.

Ei kommentteja: