perjantai 29. heinäkuuta 2016

Maailman rikkaimmat (miehet)

Maailman rikkaimpien kärkiviisikko on pysynyt pääosin samana. Ja mikä ettei. Rahaa on niin paljon, ettei sitä saa edes mihinkään törsättyä. Toki miljardit ovat kiinni erilaisina osakkeina ja kiinteänä omaisuutena. Maailman rikkaimmat eivät tiettävästi istu rahavuoren päällä omassa pankkiholvissaan kuten eräs Roope. Vaikka kuka sitä tietää ? Sijoittajaguru Warren Buffet jäi listan neljänneksi, kun antoi kahden ja puolen miljardin edestä osakkeita hyväntekeväisyyteen. Lista on kaikenkaikkiaan komea (tai karmea, ihan miten sen tahtoo nähdä).

Kultaa       Bill Gates                77,7 miljardia
Hopeaa      Amancio Ortega     72,7 miljardia
Pronssia.    Jeff Bezos              65,3 miljardia
4.                Warren Buffet        64,9 miljardia
5.                Mark Zuckerberg.  54   miljardia

Muistelen, että joku meksikolainen sijoittaja olisi ollut maailman rikkain. Eikä hän on monistamiseen törmäämään osan rahoistaan tai ehkä poliisi on takavarikoinut liiat rahat.

Kun itselläni on oma asunto ja hieman rahaakin tilillä, olen kuitenkin aika paljon köyhempi kuin Bill Gates. Hänellä on 388.500 kertaisesti enemmän fyffeä kuin minulla. Toki hän tekee pitkää päivää ja minä lepäilen eläkkeellä.

Kaikki kateelliset voivat lohduttautua, sillä  maailman rikkaimmat joutuvat joka päivä paimentamaan osakkeitaan ja omistustaan. Vaaroja ja sudenkuoppia on loputtomasti. Yöunikin on lyhyttä ja painajaisia täynnä.  Hyviä kavereita on vaikea löytää, sillä muilla ei ole sitä samaa miljardipulmaa selässä. Ympärillä pyörii jatkuvasti repuuseja anelemassa yhteistyötä. Nämä ovat usein luusereita, joiden omaisuus liikkuu muutamissa sadoissa miljoonissa. Ei oo helppoo.

Ei kommentteja: