tiistai 26. heinäkuuta 2016

Vuoden kuumin päivä

Tänään on Peltolammilla vuoden kuumin päivä. Lämpöä on mittarista riippuen 27-29 astetta. Helteisenä päivänä asiat eivät ole kuten tavallisina päivinä. Ihmiset muuttuvat vapaamielisiksi ja ennakkoluulottomiksi. Vapautuminen johtaa sääntöjen rikkomisiin ja moraalin höltymiseen. Maailman kirjat ovat seksiin myös täällä Peltolammilla. Yleensähän täällä vietetään varsin säännönmukaisia elämää ja toteutetaan perinteisiä tapoja. Mutta nyt on kuuma ja aistit ovat kovalla koetuksella. Hormonit hyrräävät ja moraali on kateissa. Mitä perinteisellä Peltsulla oikein tapahtuu ?

Uimarannalla bikineihin pukeutunut nuori naisihminen paistaa rantahiekassa kananmunia kahdelle lapselleen. Tilanne muistuttaa Pekka ja Pätkä Suetsilla elokuvan juonta. Pian perhe syö rannalla lounasta antiminaan keitetyt kananmunat ja kuivunut leipä. Välipala maistuu lapsille, jotka vaativat äidiltään pian juomaa, jäätelöä ja vaahtokarkkeja.

Perinteistä ja jokapäiväistä lenkkiä juokseva tuleva viisikymppinen maratoonari kiertää Peltolemmia hikisissä  vaatteissaan. Hetken kuluttua näyt valtaavat juoksijan ja hän kuvittelee juoksevansa (ei suinkaan keitaille) Rion olympialaisten maratonin maaliin voittajana. Pian dopingtestajat ottavat miehen testiin ja hänet todetaan syylliseksi dopingrikkeeseen. Mies selittää Peltsun rannan väkirikkaalle, auringonotosta nauttiville yleisölle, ettei ole ottanut mitään stereoita tai epoja. Auringonottajat pitävät miestä Tampereen Teatterikesän esiintyjänä, yhtenä performanneista, ja antavat vaisut ablodit. Mies poistuu takavasemmalle hymy suupielessään.

Uimaranna valvojan mieli on herkistynyt. Hän herää talviunestaan, riisuu oranssinvärisen haalarin päältään ja laittaa aurinkolasit silmilleen. Mies astuu legendaariset kaksi askelta päivystyspisteltään. Pikkutyttö lähestyy valvojaa ja kysyy yllättäen kellonaikaa. Valvoja hämmentyy äkillisestä asiakaskontaktista ja lähtee terveyskeskukseen hakemaan saikkua. Syynä liian kuuma ilma työpaikalla. Lomaa tuleekin pari viikkoa.

Urospuolinen henkilö majailee nurtsilla  vastakkaisen sukupuolen vieressä. Naaras on sitä parasta A-ryhmää. Äkkiarvaamatta uroksen kätensä ojentautuminen kohti naaraan pers... ahteria. Naaras on juuri naputtelemassa tekstaria kavereilleen eikä pysty tunnistamaan lähentelyä. Lähellä makoilevat kanssaeläjät huomaavat seksuaalisen häirinnän tunnusmerkit, mutta jättävä asian sikseen. Kyseessä on niin kookas uros, ettei sen kanssa viitsi puhua edes säästä.

Urheilullisen näköinen toisen vuosikurssin sosiologian opiskelija uiskentelee Peltolammissa. Yhtäkkiä hänelle tulee vastustamaton virtsaamisen tarve. Huomattuaa, ettei kukaan katsele häntä, mies päästää virtsaa veteen. Rannalla oleva ELY-keskuksen vesi-ja vikistysaluetoimiston  uimarantaosaton toimistopäällikkö huomaa rikoksen tapahtuneen. Hän pyytää paikalle Pirkanmaan poliisilaitoksen ympäristörikostutkimuksen vanhemman konstaapelin, joka tekee pikaisen tutkimuksen, DNA-testin ja ottaa todistajalausunnot. Syyttäjä vaatii rikoksesta samaa viiden vuoden ehdollista vankeustuomiota, joka langetettiin Etelä-Suomen käräjäoikeidessa viidensadan syaniditynnyrin ulottamisesta vastaavankokoiseen lampeen.  Opiskelija valittaa Hoviin ja tuomio lievenee viidensadan euron sakoiksi + vastapuolen oikeudenkäyntikulut ( 5000 €). Korkeimmassa oikeudessa asia palautetaan muotovirheen takia uudelleen käräjäoikeuden päätettäväksi.

Pahinta tässä kaikessa on se, että ilma muuttui pilviseksi, eikä mitään edellä kuvattua päässyt tapahtumaan. Niin se meni tämäkin kesä normaalilla tavalla  Peltsun biitsillä.


Ei kommentteja: