maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mätäkuun uutisia kasvattajille

Ihka uusi Samsung Pokemon-puhelin on tullut markkinoille. Puhelin maksaa sataviisikymppiä, mutta se on huoleton vanhempien apu. Kun antaa puhelimen 5-10 vuotiaalle lapselle, saa viettää lomaa rauhassa esimerkiksi rannalla, terassilla tai koulukavereiden/inttikavereiden/airobickavereiden kanssa. Lapselle voi jättää jääkaappiin tai keittiön pöydälle muutaman hampurilaisen, pizzapaloja tai jotain muuta ruuantähteitä. Ne häipyvät aikanaan. Ei enää huolta nukkumaanmenoajoista, hammaspesusta tai muustakaan kasvatuspulmista. Puhelin kouraan ja saat keskittyä omaan elämääsi koko loman ajaksi.

Sarjassamme Viikon itkijä on esittelyssä nuoriherra Jere. Hän pillittää uimarannalla, koska hänen äitinsä on avuton huoltaja. Äiti unohti ottaa rannalle uimapatjan, jolla Jere olisi tänään halunnut uida. Lisäksi Jere ei ole voinut siirtää karkkipäiväänsä tähän päivään. Hänellä ei ole myöskään samanlaista saippuakuplavekotinta millainen rannalla olevalla tytöllä on. Äiti on myös pakottanut Jereä käyttämään vihreitä simmareita, kun siniset ovat pesukoneessa. Ymmärrettävästi Jere itkee lohduttomasti rannalla. Hän on tehnyt valituksen äidin käyttäytymisestä lasten kansainväliseen tuomioistuimeen Haagissa. Haluamme auttaa Jereä, antamalla hänelle uuden ja paremman äidin. Uuden äidin nähtyään Jere kuivasi kyyneleet ja alkoi leikkimään iloisena rantahietikossa.

Kasvatuspalkinto "Viisas vanhempi" on myönnetty isä-Janille. Helteisellä rannalla tuli suukopua Janin 3-vuotiaan esikoispojan kanssa. Poika olisi halunnut juosta laiturille. Viisaana vanhempana Jani ei päästänyt, sillä lastenvaunuissa nukkuivat yksivuotiaat kaksoistytöt. Nokkelana isänä Jani kirjoitti pulmasta Facebookiin. Sekunnissa hän sai kolme loistavaa ehdotusta tilanteen ratkaisemiseksi.
1. Janin kannattaisi myydä poika adoptiolapsensa Venäjälle. Siellä elintason myötä lasten syntyvyys on pudonnut kahdesta yhteen. Rahaa on myös tullut öljystä, velkojen perinnästä ja säästyneistä turistimenoista, joten se ei ole ongelma. Paikalliset vanhemmat ovat rauhallisia, vodkasta nauttivia aikuisia, jotka viihtyvät toistensa kanssa. Yhden lapsen lisääntymistä perheessä ei kukaan huomaa..
2. Amerikasta tulee hyviä vaihtoehtoja. Tunnetusti kuumassa Dead Valleyssä vanhemmilla on tapana rauhoittaa lapsia jättämällä heidät kuumaan autoon. Ilman vettä tietenkin. Jo muutamassa tunnissa
asia on unohtunut ja lapsi on rauhoittunut.
3. Sri Lankassa (ex-Ceylon) lapset voivat hyvin. He poimivat teelehtiä kymmenen tuntia päivässä ta valmistavat T- paitoja ruotsalaisille vaatefirmoille. Samaa voisi kokeilla meilläkin. Miten olisi Prisman kassa viisi tuntia päivässä tai vanhustyön  ohjaajana laitoksessa, poliisi, maanviljelijä, lastentarhanopettaja, bussikuski, helpdeskin työntekijä, puhelinmyyjä. Kaikki lasten toiveammatteja.
Jani kiitti ehdotuksista ja päätti heti kokeilla yhtä niistä. Mitä, se kerrotaan seuraavissa mätäkuun kasvatusuutisissa.

Ei kommentteja: