sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Terroria

Viime vuosina on nähty erilaisia terrorismin ilmiöitä myös Euroopassa. Kahdesti Ranskassa ja kerran Belgiassa. Nyt myös Saksassa on tapahtunut terroriksi luokiteltavia asioita kahdesti. Münchenissä nuori mies otti oikeuden omiin käsiinsä ja surmasi yhdeksän nuorta ja haavoitti useita kymmeniä. Viranomaiset ovat arvioineet tekijää koulusurmaajalsi, joka piti esikuvanaan norjalaista massasurmaaja Breivikiä. Tekopäivä oli sama kuin viisi vuotta sitten järkyttäneet tapahtumat Norjassa. Yhteyksiä terroristijärjestö Isisiin ei ole löytynyt.

Lukuisat päämiehet ja ministerit ovat lähettäneet Saksan johdolle surunvalitteluviestejä. Samoin Suomen presidentti Niinistö. Twittervalitteluja lähettivät myös pääministeri Sipilä ja ulkoministeri Soini. Liekö samoja surunvalitteluja tullut Euroopan johtajilta Suomeen, kun meillä on ollut samanlaisia tekoja ? Vai onko nyt korrektia valitella kun terroriteot ovat niin yleisiä ?

Samaan aikaan Kabulissa autopommi surmasi 80 ja haavoitti satoja. Isis on ilmoittanut räjähdyksen tekijäksi. Euroopan päämiehet eivät ole lähettäneet afganistanilaisille virkaveljilleen valitteluja Twitterillä tai muutenkaan.  Ilmeisesti pommit ja terroriteot ovat niin jokapäiväisiä, ettei jaksa valitella. Eikä maa edes kuulu Eurooppaan. Media kuittasi tämän pommin pikku-uutisella.

Alammeko kohta itsekin olemaan immuuneja näille veriteoille ? Ainakin niin kauan kun ne eivät tapahdu meidän maaperällä. Niputammeko kaikki ampumiset ja pommit samanlaiseksi terrorismiksi ?
Ruokkivatko terroriteot häiriintyneitä ihmisiä vauraassa Euroopassa ?

Ei kommentteja: