keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Sitruunakakku

Kesäinen herkku on sitruunakakku. Kyse on aivan tavallisesta täytekakusta, joka vuorataan siruunapitoisella täytteellä.

Tein tavallisen täytekakkupohjan, jossa oli 5 munaa, 3dl sokeria, 1,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl maizenaa, 1 rkl leivinjauhetta. Vatkasin sokeri ja munat. Lisäsin sekoitetut jauhot. Paistoin kiertoilmauunissa 200 astetta n. puoli tuntia.

Sekoitin lemon curdia ja vaniljarahkaa 2 dl. Vaahdotin 2 dl kermaa vaahdoksi, mukana oli maukeuttamassa 1 tlk vaniljasokeria. Sekoitin sitruulalimsaan sitruunamehua.  Halkaisin kakunpohjan kahtia. Kostutin alemman pohjan sitruunalimulla. Levitin pohjalle lemon curdia. Sen päälle sekoitettua rahkaa. Sitten kermavaahtoa. Laiton toisen puolikkaan päälle ja kostutus sen limsalla. Levitin loput rahkasta kakun päälle ja loput kermavaahtoa päällimmäiseksi.

Koristeeksi voi laittaa halkaistuja mansikoita tai vattuja tai mustikoita. Makoisaa tulee myös, kun sekoittaa eri marjoja. Kannatta jättää kakku yöksi jääkaappiin mehustumaan. Seuraavana päivänä se on niin hyvääääääääää.

Ei kommentteja: