tiistai 28. elokuuta 2018

KUKKIA

Tunnustan ! Minulla on addiktio. Kenties se on keräilyvietti. Se kuulostaa ainakin paremmalta. Pidän kukista.

Ostin tänään keltaisen krysanteemin Bauhausista. Oikeastaan minun piti ostaa iso krysanteemi Prismasta, mutta ne eivät näyttäneet yhtään hyviltä. Menin Partolaan ja siellä Bauhausiin. Pieni krysanteemi oli keltainen ja terveen tuntuinen. Hinta oli vain 5,50 €. Sille on varattu paikka talon etupihalta.

Samalla matkalla kävin Citymarketissa. Ostin sieltä juustoa, tomaatteja  ja luumuja. Sitten huomasin isot ruusut. Seitsemän vaaleanpunaista ruusua. Ne myytiin puoleen hintaa eli 3,75 € kimppu. Halpaa. Olin ostanut viikko sitten samasta paikasta kimpun pieniä ruusuja. Nekin olivat puoleen hintaan ja kestivät vajaan viikon. Oli pakko ostaa nämä ruusut pois kuljeksimasta. Sitäpaitsi ne näyttivät aivan upeilta.

Laitoin saunan päälle ja päätin mennä lenkille. Samalla alkoi sade. Ei mitään asiaa ulos. Panin muikkuja uuniin kypsymään saunapalaksi. Sitten sade lakkasi, mutta aikaa oli vaivainen vartti. Hölkkä ei maistunut. Kävelinmtuttua entisen sähkölinjan reittiä. Mäen päällä kukkivat kanervat. En voinut vastustaa kiusausta. Poimin kimpun kanervia vaikka meillä oli jo yksi maljakko täynnä niitä. Tungin kanervat entisten joukkoon. Ne näyttivät oikein hyviltä. Kanerva on siitä kiitollinen kasvi, että se menestyy kuukausikaupalla. Tarvitsee lisätä vettä ja sillä selvä. Se ei homehdu eikä haise, toisin kun useimmat luonnon kukat.

Tällainen tapaus.

Ei kommentteja: