lauantai 18. elokuuta 2018

TAMPERRADA 2018

Tamperrada on tamperelaisten ravintoloiden pintxo-kilpailu. Pintxo on Baskimaan tapas. Se tarkoittaa suomeksi lävistystä. Leivän päälle laitetaan erilaisia herkullisia täytteitä ja ne lävistetään ohuella tikulla. Tamperrada järjestettiin nyt kuudetta kertaa ja mukana oli peräti 55 ravintolaa. Pintxo saa maksaa 3 €. Ravintolalla voi olla useita pintxoja, mutta vain yksi osallistuu kilpailuun. Asiakkaat äänestävät parhaan tuotteen, samoin kolmen hengen ammattilaisraati valitsee omasta mielestään parhaan tuotteen. Tamperrada järjestettiin ma-pe klo 16-21 ja lounaspaikoissa klo 11-16.

Teimme ensimmäistä kertaa oman pikku kiertueemme. Olin etukäteen katsonut 20 paikka, josta karsin puolet pois. Loppujen lopuksi kävimme seitsemässä paikassa.

Kalaherkut Nygren
Nygrenin kylmäsavulohta, kirjolohen mätiä, punajuuripateeta, blini. Pikku lasillinen valkoviiniä.
-maukas kala ja mäti, punajuuri sopi hyvin kuvaan, blini hieman kuivahtanut

Ohranjyvä
Ohrarieska,palsternakkapyreetä, poroa, siitakesientä, karpaloa. Pikku lasillinen punaviiniä.
- oikein onnistunut yhdistelmä, ruokaisa kokonaisuus, makusinfonia, jossa poron ympärillä kivoja makuja, rieska hieman kuiva

Deli 1909
Queso y Jamon (juusto ja kinkku), espanjalaista kovaa juustoa, serranon kinkkua, chorizo makkaraa, rosmariinia, pieni lasillinen valkoviiniä
- perinteinen espanjalainen tapas, juuso oli lievästi itkettynyt, rosmariini sopi kivasti yhteen, annos olisi saanut olla hieman isompi, valkoviini oli suorastaan vaniljamaisen lumoavaa

Bookers
Gin&tonic granite, giniä ja tonicia, sitruunasorbettia, sitruunaviipale, tähtianis
- kevyehkö drinkki, jossa sitruunasorbetilla ja tähtianiksen tuoksulla saatiin aikaa hienostunut maku

Inez
Bellotakrokantti ja sherrymarinoitu iso katkaravun pyrstö, pieni lasi kuovaa manzanillasherryä
- krokantti oli herkullisen rapea, katkarapu aika tavallinen, kuiva sherry istui hyvin kuvaan

Dining 26
Basamicovoiselleriä, karamelliselleripyreetä, rapeaa selleriä, pieni lasi vaaleanpunaista tuoreviiniä
- kaikki ainekset selleristä, pohja selleri paistos, välissä pyreetä ja päällä rapeaksi paistettu sellerinpala, mahtava chefin näytös, tästä ei paljon pysty parantamaan, muodikas tuoreviini sopi hyvin kuvaan

2h+k
Apa possu: possunkylkikrokantti, salvia hernepyree, sipuli, sinapinsiemen, pieni lasi punaviiniä
- krokanttikuorrutuksen sisältä palkastuu lämmin, kostea possunliha, kirkkaanvihreä pyree korostaa kevyesti makua, samoin salottisipuli, tämä vie kielen mennessään. Näin täydellisen pehmeää possua saa harvoin.

Voittaja oli lopulta helppo valita, mutta onneksi ei tarvinnut asettaa muita järjestykseen. Suuni valitsi parhaaksi Apa possun. Se veti eniten suun messingille. Voittaja on siis 2h+k. Sattui vielä kivasti että nuoruudesta tuttu paikan omistaja istuskeli ulkona viereisessä pöydässä. Ravintola on muuten Aleksanterinkadun alapäässä.

Ei kommentteja: