tiistai 7. elokuuta 2018

YLEISET EM-URHEILUT

Berliinissä Euroopan yleisurheiluhuiput vetelivät toisen kilpailupäivän kisoja. Loppukilpailuja vedettiin seitsemässä lajissa. Puolalaiset saalistivat kaksi kaksoisvoittoa moukarissa ja kuulassa. Britannia otti miesten satasella kaksoisvoiton ja voiton naisten satasella. Ukrainaan, Portugaliin ja Ranskaan menivät muut kullat.

Meikäläisiäkin oli remmissä peräti kymmenen. Ja katso ! Tapahtui jotain ilahduttavaa. Esteissä Topi Raitanen voitti eränsä omalla ennätyksellä ja varmisti paikkansa viidentoista kisaajan finaaliin. Se juostaan torstaina. Siihen mennessä pitäisi toipua tiistain kisasta. Naisten kävelyssä ainut edustajamme Tiia Kuikka teki  pienen yllätyksen pääsemällä maaliin sijalla 13. Arttu Vattulainen juoksi 10.000 metrillä uransa toiseksi parhaan ajan. Se riitti 19. sijalle. Mies itse ja valmentajansa olivat tyytyväisiä ? Kymmenottelija Elmo Savola hoiteli kohtuullisesti leiviskänsä ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Sijoitus oli 17. Muiden meikäläisten otteet olivat hieman liian pehmeitä ja vaatimattomia. Liekö syynä kuuma ilma, väärät askelmerkit vai orastavat terveysongelmat ? Tai ehkä liian kovat kanssakilpailijat ?

Berliinissä riittää kuitenkin kiinnostavia kohteita niin turisteille kuin urheilijoillekin. Alexanderplazin tv-torni on niin korkea, että näkyy melkein koko Saksa. No, ainakin Berliini. Lähistöllä on myös kiinnostava Häckische Höfen pihapiiri. Vanhojen tiilirakennusten sisältä löytyy lukuisa joukko pieniä käsityöpajoja, kahviloita ja kauppoja. Metroasemilla ja kadunkulmisssa on pieniä grillikojuja, joissa myydään paikallista herkkua eli currywurstia. Makkarapaloja currykastikkeessa. Mukava huikopala kuumuuden aiheittamaan suolaisennälkään. Ja saksalainen olut. Sitä riittää, kun melkein jokaisella paikkakunnalla on oma panimo. Iso tai pieni. Berliinissä on paljon pienpanimoita. Yksi klassinen berliiniläinen erikoisuus on Berliner weisse. Se on vehnäistä hapanolutta, johon sekoitetaan makeaa vadelma- tai marattisiirappia. Juomaa nautitaa helteisellä ilmalla laakeasta lasimaljasta pillillä juoden.

Ei kommentteja: