lauantai 25. elokuuta 2018

PALLOILUA

Ilves ja Ässät ottivat perjantaina harjoitusmielessä yhteen Hakametsässä. Joukkueiden kokoonpanot elävät harjoituspeleissä, niin tässäkin. Ilveksen luistinnopeus ja maalintekotaito oli sen verran parempi, että ottelu ratkesi 2-1 voitolla kotijoukkueelle. Nuori Ilvesjoukkue on nyt vuoden vanhempi. Konkareita on lähtenyt ja joitakin tullut tilalle. Juha Leimu puolusteli aika näkymättömästi. Joose Antonen säväytti yhdellä maalilla. Tuttu nurkissa pyöriminen näyttää jatkuvan. Suoraviivainen peli on edelleen kateissa. Porilaisten parhaimmistoa olivat isot pojat Tommila ja Makkonen. Myös molari Kiviaho sai pysäytellä ilveshyökkääjien yrityksiä koko pelin ajan. Harjoitusta oli katselemassa arviolta vajaa tuhat Ilves-kannattajaa ja jokunen porilaisten fani. Paljoa ei tästä pelistä jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Aamulehtikin kertoili vain ottelutuloksen. Muu juttu koski huoltaja Jansonin peurakolaria.

Ilves ja TPS asettuivat vastakkain lauantaina Tammelassa. Kyseessä oli Veikkausliigan rutiinipeli. Asetelmat eivät luvanneet hyvää. Ilveksen maalinsylkijä Noubissi oli myyty muille maille ja Tepsi on
kavunnut pois putoajan paikalta. Pelin voittomaali tuli heti 7. minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki pukkasi pallon hienosti Tepsin maalin oikeaan yläkulmaan. (Kuvassa Ala-Myllymäen pukkaus). Voiton sinetöi 71. minuutilla Issa, joka huijasi ensin Tepsin puolustuksen ja sitten maalivahdin. Tepsi piti palloa lähes koko ottelun, mutta Ilveksien rauhallinen puolustus ja vaaralliset pistohyökkäykset ratkaisivat pelin. Kotjoukkue voitti ansaitusti tämän koko lailla tylsistyttävän pelin. Yleisöä oli kolme tuhatta. Tepsin kannattajajoukko piti kentällä ääntä parinkymmen jäsenen voimin. Paikallinen huutosakki oli kateissa ja yleisö istui perinteisesti hiljaa.