perjantai 10. elokuuta 2018

Uutisia tukahduttavasta helteestä

Yle on julkaissut uuden puoluegallupin. Helteestä huolimatta tai sen takia SDP on kasvattanut kannatustaan ja samoin myös keskusta. Demarit suurin, Kokoomus on toiseksi ja keskusta kolmanneksi suurin puolue. Vihreät on menettänyt kannatustaan, samoin perussuomalaiset ja vasemmisto. Kristilliset ja ruotsalaiset keikkuvat suunnilleen entisissä lukemissa. Siniset ovat alle prosentin suosiossa. Vaalit ovat  ensi keväänä.

Yhdysvallat on todennut Venäjän olleen Lontoon myrkkyaseiden takana. Se asettaa Venäjälle asesiin liittyvien tuotteiden vientikiellon. Vielä lisää pakotteita on luvassa marraskuussa. Venäjän pörssissä pankki- ja öljy-yhtiöiden kurssit ovat olleet kaaoksessa. Pakotteiden pelätään sekoittavan Venäjän talouden.

Presidentti Niinistö ja Venäjän presidentti Putin pelaavat syksyllä Sotshissa hyväntekeväisyysottelun. Mukaan on tulossa Suomesta myös Laine, Selänne ja Kurri.

Melania Trumpin vanhemmat saivat Yhdysvaltojen kansalaisuuden vaikka Donald Trump vastustaa perheenjäsenten perusteella tapahtuvaa kansalaisuuden myöntämistä.

Tv-julkkis Martina Aitolehti on tuomittu väkivallasta 40 päiväsakkoon. Tämä tapahtui Helsingissä järjestettyjen festivaalien Vip-teltassa, jossa Aitolehti kävi Sofia Belfortin kimppuun lyömällä, potkimalla ja hakkaamalla.

Nokian kaupungin päivähoito lähtee sotaan sokeria vastaan. Vastaisuudessa lasten syntymäpäivinä makeisia ei saa tuoda päiväkotiin. Ruokailuissa hillot vaihdetaan soseiksi.

73-vuotiais ruotsalaisnainen taistelee Ruotsin maahanmuuttoviraston kanssa saadakseen 35-vuotiaan gambialaismiehensä Ruotsiin. Maahanmuuttovirasto ihmettelee parin suurta ikäeroa ja naisen kolmannen gambialaismiehen muuttoa Ruotsiin. Samanaikaisesti nainen rakennuttaa parasta aikaa taloa miehenmtontille Gambiassa.

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence kertoo maan suunnittelevan avaruusjoukkojen perustamista.

Kristallihuumejutussa syytettynä olevan Jari Sillanpään kerrotaan jatkavan keikkailua. " Jari on kovassa vedossa". Jutun 50-vuotiasta pääsyytettyä syytetään huumeiden salakuljetuksen ja myynnin lisäksi lapsipornon välittämisestä. Häneltä on takavarikoitu kotietsinnässä lapsiin ja vauvoihin liittyvää kuvamateriaalia.

Ei kommentteja: