maanantai 16. heinäkuuta 2018

Kesälomamatka omaan kotiin

Nyt on meillä piheilläkin tilaisuus viettää halvalla etelän lomamatka. Sen voi tehdä omaan kotiin. Tärkeää on toteuttaa matka kuten oikea etelänmatka toteutetaan.

Ensi haetaan varastosta iso matkalaukku. Se pakataan täyteen uimahousuja, rantapaitoja, aurinkorasvaa ja sandaaleja. Sitten mennään matkalaukun kanssa bussipysäkille ja ajetaan bussiasemalle, rautatieasemalle tai vaikka lentoasemalle, jos sellainen on lähietäisyydellä. Kannattaa ottaa mukaan matkaevästä ja juomaa. Asemalla tehdään sitten täyskäännös ja ajetaan kotiin.

Hiestä märkänä saavutaan kotiin ja viedään matkatavarat olohuoneeseen. Ne levitellään sohvalle ja tuolien selustoille. Nopeasti vedetään shortsit jalkaan, aurinkovoidetta iholle ja ulos pihalle aurinkoon. Mittari näyttää kolmeakymppiä eli keli on onnistunut. Jääkaapilla voi käydä tankkaamassa ja välillä livahtaa suihkuun. Telkku saa pysytellä kiinni. Iltasella, iho punaisena ja loppuun asti väsyneenä, voi soittaa online pizzaa kotiin. Lopuksi uuvahdetaan kotisohvalle rauhaliseen uneen.

Tämä toistetaan kuusi kertaa. Pizzan sijaan voi tilata falafelia ja ajatella olevansa Turkissa. Alkosta saa nykyisin myös kotiinkuljetettua juomaa, joten sekään ei ole ongelma. Auringon laskettua voi tehdä romantillisen iltakävelyn lähipuistoon vaihtelun vuoks tai eksyä lähimetsään. Lämpötila on nyt kolmenkympin tienoolla joka päivä, joten se ei ainakaan ole esteenä onnistuneelle lomalle.

Kuudennen päivän jälkeen kasataan hikiset vaatteet matkalaukkuun. Suunnistetaan taas jollekin asemalle ja tullaan takaisin kotiin. Viimeistään silloin tulee tunne, miten mukavaa on olla taas kotona ja kyllä matkailu avartaa. Rahaa kuluu ostoksista riippuen 200-300 € eli kymmen kertaa vähemmän kuin oikealla etelänmatkalla. Iho on punainen ja nenä kesii. Mitä muuta ihminen voi toivoa etelän matkalta.

Ei kommentteja: