sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Miten selvitä jalkapallon vieroitusoireista ?

MM-futis on ollut seuranamme jo koko alkukesän. On selvää, että riippuvuus jalkapallosta on sekoittanut ihmisten elämän. Mitä tehdä, kun telkusta ei tulekaan enää Nigerian-Eteläkorean-Islannin-Saudiarabian-Panaman ja Ranskan välistä ottelua ?

Ei huolta. Huomenna maanantaina voi telkusta seurata kahden maailmanluokan hauskuuttajan tapaamista Helsingissä. Huonompi puoli asiassa on se, ettei tämä olekaan stand upia, maailman suosituin viihdeohjelma tai edes Hollywood näyttelijöiden tositvohjelma. Tämä on totta ja tämä tapahtuu meidän kansankodissa, jostain kumman syystä. Jos tämän ottaa tositvnä, voi helposti unohtaa jalkapallon. Jos tämän ottaa todellisuutena, voi olla, ettei muista koskaan edes kuulleensa jalkapallosta.

Ei hätää. Maanantaina alkaa kuitenkin jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM turnaus Suomessa. Ja sitten kaikkein tärkein asia. Suomi on mukana. Maanantaina, torstaina ja sunnuntaina voi katsella telkusta poikiemme pelailua oikeissa kisoissa. Todelliset jalkapalloaddiktit menevät paikan päälle Vaasaan ja Seinäjoelle kokemaan kisahuumaa ja irtautumaan siististi MM-kisojen riippuvuudesta. Muutos on pehmeä, mutta huomattava.

Ilmatieteen laitos, foreca ja sään jumalat ovat luoneet oman irtautumistavan jalkapallohuumasta. Se on toinen kesä. Toista kertaa jo tänä kesänä meille tulee kuumat paikat eli pitkä helle. Sehän tietää pahoja ongelmia. Ensinnäkin kansalaisia uhkaa lämmin ilma, joka ilmenee tukalana olotilana (+27astetta). Toiseksi vielä lämpimämpi ilma aiheuttaa erityisen tukalan olon (+30 astetta), joka ilmenee hikoiluna, pyörtyilynä ja pitkäaikaisena haluna istua terasseilla ja juoda alkoholijuomia. Pahinta tässä kuumuudessa on kuitenkin sinilevä, joka leviää kaikkiin järviin ja uhkaa mökkeilyä, rannoilla makailua ja ihmisten turvallisuudentunnetta. Se ei poistu ennen kuin syksyllä, jolloin jalkapallokisoja ei voi pelata kylmässä ilmassa. Joka tapauksessa tämä on tieteellisesti todettu parhaaksi tavaksi irtautua jalkapalloaddiktiosta.

Siis toiseksi parhaaksi. Sitten on tietysti loman loppuminen, pomon ja työkavereiden tapaaminen
kahvihuoneessa ja niin edelleen ja niin edelleen. Se on viimeinen, mutta ehdottomasti tehokkain tapa. Jos siis olet kokenut jonkinlaista riippuvuutta ja irtautumisongelmia jalkapallosta, ei hätää. Kyllä paluu työpaikalle hävittää kaikki harha-aistimukset ja riippuvuudet. Arki on aina arki, vaikka voissa paistaisi.

Ei kommentteja: