torstai 19. heinäkuuta 2018

NUORTEN EM-FUTIS

Suomi sai isännöidä Euroopan alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoja jalkapallossa. Syyn oli osin Suomen selviytyminen kisoihin. Vaasassa ja Seinäjoella pelataa kahdessa neljän joukkueen lohkossa, joista sitten parhaimmat pääsevät mitalipeleihin.

Suomi on ollut hieno isäntä. Järjeatelyt ovat sujuneet kuumasta ilmasta huolimatta mainiosti. Suomi on myöskin luovuttanut kahdessa ensimmäisessä pelissä voiton vastustajalle. Hyökkäykset ovat vyöryneet vastustajien maalille, mutta tehot ovat olleet vähissä. Ratkaisevat maalit ovat jääneet hyökkääjien jalkoihin. Puolustus on sen sijaan ollut avointa ja siitä vieraanvaraisuudesta sekä Italia että Norja ovat kiittäneet. Kahdella tappiolla jatkopelit on pelattu.

Hyvääkin on nähty. Teknisesti joukkueemme pelaa ihan mukavaa peliä. Kriittiset hetket hyökkäys- ja puolustuspäässä ovat päättyneet murheellisesti.  Missä lienee vika ? Sitä en osaa sanoa.

Valitettavasti en itse pidä valmentaja Juha Malisen ryppyotsaisesta jalkapallosta. Mutta tuskin Mika Lehkosuokaan haluaa lähteä HJK peräsimestä nuorten pariin. Jotain viisasta Palloliiton pitäisi tehdä. Tällaisella kaksijakoisella pelillä ei kehitetä maamme tulevaisuuden pelimiehiä. Jos joku vielä uskoo sellaiseen ?

Ei kommentteja: