sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

PALLOILUA IV

Puolivälierissä karsittiin joukkueet välieriin. Neljä eurooppalaista joukkuetta kamppailee mitaleista. Kisojen neljännestä yllätyksestä vastasi Belgia, joka kaatoi hyvän esityksen jälkeen mestarisuosikki Brasilian. Kolme aikaisempaa yllätystä olivat Saksan, Espanjan ja Argentiinan putoaminen. Kaksi voittajasuosikkia Ranska ja Belgia kohtaavat välierissä. Englanti yrittää Kampittaa Kroatian, joka vaivoin rankkareilla passitti Venäjän kotikatsomoon.

Odotan Ranskan olevan liian kova Belgialle, jolla kylläkin on varsin tasapainoinen joukkue. Maalintekijöiksikin on löytynyt muita pelaajia Lukakun, Hazard ja Fellainin lisäksi. Ranska hoiteli Uruguayn komeasti vaikka nuori Mbappe pysyi varjoissa. Ranskan valmentaja luottaa Giroudin pelaamiseen vaikka ikämies on ollut varjo entisestään. Pieni Griezman on koostaan huomimatta vaarallinen maalintekijä vaikka maalit ovat jääneet turnauksessa vähiin. Ranska osaa kuitenkin vaihdella pelitapaansa ottelun edetessä. Sillä on ratkaiseva merkitys mitalipeleissä.

Englanti jätti vaisun Ruotsin maaleitta. Englanti saa vastaansa kaksi jatkoaikaa ja rankkarikisaa tahkonneen Kroatia. Väsyneen kroaattijoukkueen kompastuskiveksi muodostuvat lukuiset loukkaantumiset. Ne tuskin estävät pelaamisen, mutta ovat suuri riski kovien englantilaistoppareiden taklauksille. Modric jaksaa ravata pitkin kenttää, mutta avut ovat rankkojen pelien jäljiltä vähissä. Toki molemmat ovat saavuttaneet jo sen, mitä ovat tulleet hakemaan.

Veikkaan loppuottelupariksi siis Ranskaa ja Englantia. Näistä Ranska vie kotiinsa 18-karaatin kultaisen Jules Rimet-pokaalin. Olen usein veikannut ja ja lähes yhtä usein aivan väärin. Veikkasin Brasilian voittavan ja nyt Ranskaa.

Ei kommentteja: