lauantai 15. lokakuuta 2016

Kekkonen ja Tyrkkö

Katselin telkusta ohjelmaa Kekkosen viimeisistä vuosista. Ohjelma painottui Kekkosen vapaa-ajan touhuihin. Kuvassa mukana oli myös silloinen nuori toimittajatyttö Maarit Tyrkkö. Näyttää siltä, että Tyrköllä on tarve todistella miten suuri merkitys hänellä oli Kekkoseen. Tätä todistellaan Tyrkön kirjeillä ja äääninauhoilla. Muut Kekkosen ympärillä olevat kuvailevat Tyrkön roolia pienemmäksi ja otaksuvat Tyrkön haluavan nähdä itsensä Kekkosen naisena. Näin sanovat mm. Kekkosen pojanpoika Timo Kekkonen ja sairaanhoitaja Pirkko Nummi. Mikä on totuus ? Se jää varmasti selvittämättä.

Jollakin tavalla tuntuu kiinnostavalta, miksi Tyrkkö haluaa ratsastaa juuri nyt Kekkos-kortilla.
Jos olen reilu ja positiivinen, sanoisin Tyrkön haluavan Kekkosen toivomuksesta kertoa totuuden menneisyydestä ja heidän suhteestaan. Mutta jos olen hieman kriittinen, sanoisin Tyrkön haluavan nostaa itseään Kekkosen nimellä, kun muutakaan merkittävää ei elämässä ole tapahtunut.

Kuva Kekkosesta lähipiirin ja vapaa-ajan näkökulmasta on varmaan paikallaan. Itselleni tuli hieman säälinomainen tunne ja harmitus Kekkosen vanhuuden haurauden näyttämisestä. Kuka tarvitsee tällaista ? Vanha, sairas mies näytetään viimeisinä vuosinaan heikentyneenä ja väsyneenä. Jokainen meistä ja jokainen menneistä vanhuksista on lopulta hapero ja heikentynyt. Annetaan heidän olla poissa julkisuuden kuvista.


Ei kommentteja: