sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Rakkauden elementit

Maailman ehkä eniten pohdittu, kirjoitettu, laulettu ja soitettu asia on rakkaus. Yritän itsekin heittää oman lusikani soppaan. Rakkaus on kiehtova, taivoiteltava, salaperäinen ja monitahoinen ilmiö. Lähtökohtani on tarkastella rakkauden osatekijöitä, elementtejä. Ajattelen rakkaudesta vähän samaan tapaan kuin leivästä.  Leivässä käytetään tiettyjä  elementtejä, mutta aineista, määristä ja tekotavoista riippuen tulos on kovin erilainen. Vaikka ilmenemismuodot ovatkin erilaisia leipä on leipää ja rakkaus rakkautta. Yritän löytää mahdollisimman vähän rakkauden ainesosia.  Kuitenkin riittävän monta, että kyse on mahdollisimman kattavasti rakkaudesta.  Rakkauden tekijöiden elementit ovat sattumanvaraisessa järjestyksessä tai kenties jossakin itselleni tiedostamattomassa järjestyksessä.

Mitä elementtejä rakkaus sisältää ? Tiivistetty versio.

A. Käytännön elämän sujuvuus, yhteisiä toimintatapoja, elinoloja ja elämäntapoja. Puhe, neuvottelu, sopiminen, talous.

B. Kumppanin kauneus. Ulkonäköön liittyvä ajoittainen tai pysyvä ihailu, tyytyväisyys, kosketus, Kasvot, vartalo, eleet, ilmeet, käyttäytyminen.

C. Kiintymys, tunne, vetovoima, tuntemukset, antautuminen, luottamus, ihastuminen, hurmos, sisäinen kutina, ihailu, läheisyys. Tämä on ehkä tärkein elementti, mutta se muuttuu ja kehittyy kuten toki muutkin elementit.

D. Eroottisuus, seksuaalisuus, halu, seksikkyys, seksi, koskettelu, intiimi läheisyys, himo, eläin, libido

Laajempi versio

1. Käytännön elämän sujuvuus, toimintatavat
2. Talous, elinolot
3. Puhuminen, vuorovaikutus
4. Kauneus, ulkonäkö
5. Kiintymys, vetovoima, tunne, antautuminen
6. Erotiikka, seksuaalisuus, seksi
7. Himo, eläin, libido


Ei kommentteja: