lauantai 15. lokakuuta 2016

Norjan syntymäpäivälahja Suomellle

Norjan valtio ei anna Suomelle lahjaksi Haltitunturin huippua. Tätä oli esittänyt alueen kunta. Norjan pääministeri sanoi asian olevan juridisesti liian vaikean. Norja haluaa antaa Suomelle lahjaksi jotain muuta.

Jos ei saada Haltia, miten olisi Oslo. Sehän on kauniilla paikalla meren äärellä ja siellä on paljon nähtävää. Suomenoslolaiset voisivat elää samoilla kansalaisoikeuksilla kuten suomenruotsalaiset. Telkusta tulee Strömsö ja terveyskeskuksessa voi asioida omalla äidinkielellään.
Tai sitten Bergen. Se on kait Norjan kaunein kaupunki. Mielellään jokin etelän kaupunki. Pohjoisessa on aina pimeää ja kylmää.

Mukava lahja olisi pala norjalaista juustoa, Gudbrandsostia. Se on oivallista esimerkiksi riekkopadassa. Ruskea, makea juusto voi olla hyvä lisä myös Suomen juhlamenyyn. Suomi voisi ostaa tätä juustoherkkua alennettuun hintaan vaikka kaikille suomalaisille. Tai vaihtaa palaan mustaleimaista emmentaalia.

Norja voisi ottaa takaisin Suomen huippu-urheilun kehittäjän Mika Kojonkosken. Se olisi iso lahja erityisesti Suomen kilpaurheilulle. Sitäpaitsi Kojonkoski on saanut jotain aikaan juuri Norjassa. Samalla meiltä säästyy miljoonien palkat, avustukset ja rahan haaskaaminen urheiluhallintoon.

Norja tarjoaa sadalle suomalaiselle risteilyn Hurtigrutenilla. Halukkaat voivat ilmoittautua ja Veikkaus valitsee lauantaina lottoarvonnan yhteydessä sata onnekasta. Norjan vuonothan ovat maailman kymmenes ihme, nähtävyys, retkeily-ja suojelukohde. Samalla Pohjoismainen yhteistyö saa uusia muotoja ja kokemuksia. Seuraavana vuonna voitaisiin vastalahjaksi viedä sata norskia Saimaalle.

Norja ehdottaa Suomen liittymistä Natoon syntymäpäivälahjana ensi vuonna. Norjalaiset tietävät miten kivaa on olla Naton jäsenenä. Suomalaiset ovat eristyneitä, ennakkoluuloisia ja suomettuneita.

Hauskat norjalaiset ovat iloisia ja rakastavat vapautta. He haluavat kuulua Natoon ja liittää myös Suomen samaan porukkaan. Nato toisi vähän jännittävää säpinää rauhalliseen Suomeen.

Norja lahjoittaa kaksi hiihtäjää Suomeen. Martin Jonsrud Sundby ja Terese Johaug ovat maailman parhaita hiihtäjiä. Nyt tietyt tahot haluavat leimata nämä mestarihiihtäjät huijareiksi ja dopingin käyttäjiksi, Suomessa olisi rauhallisempaa hiihdellä, harjoitella tai puuhailla jotain kivaa. Sitäpaitsi meillä on osaamista hoitaa kärähtäneitä  hiihtäjiä uudelle uralle.






Ei kommentteja: