sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Maarianhaminan IFK voitti Veikkausliigan

Veikkausliiga huipentui viimeisen kierroksen jännitysotteluihin MIFK - Ilves ja HJK - SJK. Maarianhami näytti hoitavan homman kotiin he alussa, kun se puski pallon Ilveksen maaliin heti ensimmäisellä minuutilla. Ilves ei kuitenkaan hätääntynyt vaan laukoi tasoituksen 24. minuutilla. Toisella jaksolla Maarianhamina ratkaisi pelin maalilla ja voitti ottelu 2 -1. Samalla saarelaislle ripustettiin ensimmäinen mitali kautta aijojen ja sehän oli kultainen.

Helsingissä Klubi ja Viime vuoden mestari SJK jauhoivat peliä tasaisissa merkeissä. Ratkaisua ei saatu aikaan vaan joukkueet nyhjäsivät tasurin. Näin HJK nappasi hopeaa ja SJK pronssia.

Putoaja Vantaan PK-38 kiusasi Interiä loppuun asti, joten Inter jäi karsijan paikalle. Vastassa on toinen turkulainen eli TPS. Turussa pelataan siten liigaa myös ensi vuonna. Liigaan nousi myös Jyväskylän JJK.