keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Liikettä eteen- vai taaksepäin?

Ruotsin Jällivaarassa siirretään Malmivaaran taajama kaivoksen tieltä. Ainakin 80 taloa joudutaan siirtämään toiseen paikkaan. Asukkaat tietysti niiden mukana. Kaivos tuo rahaa ja ihmiset liikkuvat työn perässä. Tai tässä tapauksessa työn edellä.

Teemu Selänne on huolissaan lasten liikkumisesta. Hän on ryhtynyt yhden päiväkodin kummiksi. Teemu oli aikoinaan  1990-luvin vaihteessa töissä tässä päiväkodissa. Ex-kiekkoilija haluaa kantaa kortensa kekoon ja pelastaa Suomen lapset.

Suomessa toimiva Coca Cola Finland-yhtiö lopettaa Coca Cola Zeron valmistamisen. Sen sijaan lanseerataan uusi tuote, jonka nimi on Coca Cola Zero Sugar.  Aluksi ajattelin, ettei tässä ole mitään järkeä, mutta sitten ymmärsin. Joku voi ajatella, että nykyinen Zero merkitsee, että se on nollan arvoista eli ei mitään. Uudessa colajuomassa on sentään nolla määrä sokeria. Tässäkin toteutuu bernstainilainen väittämä:" vain liike on tärkeää". Vai onko kyseessä sama juoma ?

Entinen puheenjohtja ja päämnisteri Alexander Stubb lähtee mukaan maailman kuuluisampaan triatloniin Hawajin Ironman kisaan. Näin toteutuu Stubbin suuri haave. Ministerinä hän halusi lähteä maratoonille, mutta joutui perumaan ministeritovereiden painostuksen takia. Kansanedustajalla on leppoisammat päivät, joten aikaa riittää triatloniin. Stubbilla on aina ollut liike hallussa. Nyt liike on hidastunut, mutta liikkumiseen on aikaa.

Espoossa on päätetty pitää Olarin hiihtoladulla valot läpi yön. Ensi talvena ladulla voi käydä hiihtelemässä puolenyön aikaan taikka aamu neljältä. Hyvä keksintö erityisesti vuorotyöläisille, unettomuudesta kärsiville tai ihmisiä karttaville hiihtäjille.

Jääkiekkoliigan tai siis Liigan yleisökeskiarvot ovat nousseet viime vuodesta. Alkukauden yleisömäärä on ollut 4233/ottelu. Viime vuonna se oli 4039. Nyt on pelatty 7 kierrosta. Edessä on vielä 53 kierrosta. Saadaanko kansa loppukaudestakin liikkeelle jäähalleihin, jää nähtäväksi.


Ei kommentteja: