keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Viikon hyvät uutiset

Atria on saanut luvan alkaa viemään sianlihaa Kiinaan. Tämä on hyvä uutinen kaikille sikaloille, Atrian Nurmon tehtaalle ja Kiinan kansalle. Nykyisin keskiluokkaisia kiinalaisia sianlihan syöjiä lasketaan olevan 500 miljoonaa. Jääköhän meille suomalaislle joulukinkkuja ensi jouluksi vai joudummeko ostamaan halpoja tanskalaisia kinkkuja ? Kannattaisiko varata jo nyt joulukinkku ?

Presidentti Ahtisaari on todistettavasti suomalainen. Nobelkomitea piti häntä venäläisenä, sillä Ahtisaari on syntyisin Viipurista. Viipuri taas on eräs pieni venäläinen kaupunki. Nobelkomiteaa lähellä olevat suomalaistahot saivat komitean uskomaan, että Viipuri on ollut suomalaiskaupunki. Mitähän tapahtuisi, jos joku nykyviipurilainen voittaisi Nobelin palkinnon ? Enkä hänet laitettaisiin suomalaisten Nobelvoittajien pitkään listaan.

Formulakuski Kimi Räikkönen on saanut tallin mekaanikoilta lahjaksi motocrosskypärän. Räikkönen on saanut tänä vuonna formulakisoissa 20 pistettä enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Mekaanikot haluavat lahjan myötä kertoa Räikköselle, miten paljon he arvostavat Jäämiehen saavutusta. Jotkut kyynikot tosin ovat luulleet, että mekaanikot haluavat vihjata Räikköselle lajinvaihdosta. Oli niin tai näin, kypärä oli kuskille mieleinen.

Turun Meyer telakka sai taas uuden risteilijän tilauksen. Nyt telakalle haetaan 250 työntekijää lisää töihin. Erityisesti maamme hallitus on ollut iloinen tästä tiedosta, sillä sen työllistymistavoite on piirun verran lähempänä tavoitetta. Hallitushan on asettanut tavoitteeksi nostaa työllisyysastetta 68 % aina 72 % asti eli 110.000 työpaikkaa lisää. Asiantuntijat ovat pitäneet tavoitteen toteutumista mahdollisena vain hyvän onnen ja kansainvälisten jätti-investointien kautta. Vielä tarvitaan 109.750 työpaikkaa lisää.

San Marinon jalkapallomaajoukkue teki ensimmäisen vierasmaalin 15 vuoteen. Joukkue tasoitti Norjassa pelatun MM-karsintapelin 1-1 tilanteeseen. Maajoukkue on tehnyt vuoden 2008 jälkeen kolme maalia, mutta nyt syntyi vierasmaali. San Marinossa on asukkaita 33.000. Vaikka ottelu päättyikin Norjan 4-1 voittoon, osattiin San Marinossa iloita aidosti tästä saavutuksesta.

Ei kommentteja: