keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Auton tuulilasin suojus

Monen vuoden pitkän ja vakaan harkinnan jälkeen ostin auton tuulilasin peittävän suojuksen. Olen ollut monta kertaa lähdössä naapurissa sijaitsevaan Biltemaan hoitamaan homman. Tähtäimessä on ollut koko auton peittävä huppu. Se on jäänyt tekemättä, koska on aina olut kiire. Asuntoa on pitänyt remontoida,  lumitöitä tehdä pihalla, pestä astioita, hakea postia, tuulettaa petivaatteita ja lukea lehtiä. Kerroin naapurilleni tästä aikomuksesta ja elämäni kiireellisyydestä. Hän ymmärsi. Lisäksi hän kertoi oman kokemuksensa, jossa auton peittävä huppu oli niin lyhyt, että vedet valuivat ovien lukkoihin ja ovet jäätyivät pakkasella. Lupasin ottaa opikseni. En tehnyt kuitenkaan mitään peitteen hankkimiseksi

Sitten pari päivää sitten tie vei Partolassa sijaitsevaan Lidliin. Tarkoitus oli ostaa jotain ja se tulikin tehtyä. Kuitenkin sattumalta näin keskikäytävän lyhyttavaraosastolla jotain kiinnostavaa: auton tuulilasiin peitteen. Se oli alumiinivärinen ja tehty jostain tekokuiduista. Hinta oli 2,99 €. Tein nopean johtopäätöksen eli riskianalyysien ja päädyin ostamaan tuon tavaran. Analysoin tilanteen niin, että kolmen euron menetys olisi karmaisevaa, ellei peite jostain syystä sopisikaan autooni. Kestäisin tämäntapaisen joillakin totutuista sijaistoiminoistani. Ryyppyputki, mykkäkoulu, viikon osteluvimma, tetkun jatkuva tuijottelu ja ylenmääräinen läheisten ilkeily. Siihen ei ollut kuitenkaan tarvetta, sillä tuulilasin peite oli sopivan kokoinen ja niin ohut, että se mahtui etuovien väliin kun ovet laittoi kiinni ja lukkoon. Seuraavina aamuina kävin katsomassa vaikutusta ja ainakin pienen pakkasen ja lumisateen oloissa peite toimi moitteettomasti. Jo näillä kokemuksilla tiesin, että oli tehnyt hyvän valinnan ja vaikka joku varastaisi peitteen, olisin saanut siitä kolmen euron hyödyn.

Tosiasiassa olen kertonut aivan pelkkää potaskaa. Olen itse asiassa palkattu mainosmies, joka markkinoi Lild-kauppaketjun tuotteita netissä. Eläkepäivinä ei ole mitään tekemistä. Olo tuntuu vähintäänkin tarpeettomalta. Vanhalla työpaikalla ei viitsi joka päivä palloilla. Kauppahallissa istuskelemisen seurauksena joku voi pitää meikäläistä vanhuksena, ikäihmisenä tai seniorina. Mukampaa on tehdä töitä salaa. Siksi markkinoin tätä suojapeitettä teille, hyvät lukijat. Jos ostatte tämän tuotteen, saan jokaisesta myydystä peitteestä provikkapalkkana 5 % eli 14,9 senttiä. Kuulostaa vaatimattomalta, mutta tuhannesta peitteestä tulee provikkapalkkana 149,99 €. Se on hyvä lisä minkä tahansa tulon päälle. Varsinkaan kun minun ei tarvitse tehdä muuta kuin kirjoittaa blogi ja odotella ostotilastoja. Toki palkkani voi olla pienempi, mutta jokainen tietää miten mukava ja mieltäylentävää on voittaa Lotossa kymppi. Siitä tässä on kysymys.

Ei kommentteja: