tiistai 2. helmikuuta 2016

Eduskunta kokoontuu pitkältä lomalta

Kansalaisia on ihmetyttänyt eduskunnan pitkät lomat. Talviloma on pidempi kuin tammikuu. Samaan aikaan hallitus on lyhentämistä tavallisten ihmisten lomia. Tavallinen taatelintallaaja ei ymmärrä, että eduskunnan talvilomaan on pätevät syyt. Julkaisemme lyhentämättömänä eduskunnan kanslian julkaisemat perusteet lomille.

1. Lomailulle on pitkät perinteet. Tosiasiassa lomia on lyhennetty jatkuvasti. Joskus ennen eduskunta kokoontui vain pari kertaa vuodessa ja muu oli edustajien omaa aikaa eli lomaa.

2. Thaimaan matkoja ei kannat tilata, mikäli ne ovat yhtään paria viikkoa lyhyempiä. Matkan jälkeen joutuu lepäilemään ja käymään lääkärissä. Helposti tähän menee yhteensä kuukausi.

3. Tipaton Tammikuu on pakko viettää kotikonnuilla tai mökillä. Kansanedustajilla on niin paljon pippaloita, ettei tipaton onnistu eduskunnan istuntokautena. Joillekin tipaton tarkoittaa tammikuun aamupäiviä. Sekin on ihan hyvä saavutus.

4. Kansanedustajien perheet kärsivät, sillä kansanedustajat ovat usein viikkoja pois kotoa. Lomalla edustajat voivat tutustua perheenjäseniin, sukulaisiin ja kuunnella heidän pulmiaan. Kansanedustajatkin ovat ihmisiä, joilla on ongelmia. Tai ainakin heidän läheisillään. Niitä ei ihan yhdellä istunnolla selvitetä. Ongelmien ratkominen on tärkeää, jotta edustajat voivat taas keskittyä kansalaisten ongelmien kuuntelemiseen ja ratkaisemiseen.

5.  Jääkiekossakin pelaajat hoitavat lomallaan vammat kuntoon. Kansanedustajilla on sama homma. Täytyy käydä fysioterapeutilla, kuntohoitajalla ja psykologin pakeilla. Vammat saattavat kiusata pidempään ellei niitä hoideta. Pahimpia ovat psyykkiset vammat. Ne vaativat aikaa, rauhaa  ja rahaa.

6. Äänestäjiä tulee tavata ainakin kahdesti vuodessa. Kesällä ja talvella. Monet kansanedustajat ovat saanee tuhansia ääniä. Jotta pystyisi tapaamaa kaikki äänestäjät, pitää tavata ainakin kymmeniä päivittäin. Se on rankkaa hommaa. Kokeilkaa vaikka.


Ei kommentteja: