tiistai 2. helmikuuta 2016

Jos Väyrynen saisi päättää

Jos Väyrynen saisi päättää,

- Suomessa järjestettäisiin äänestys EU:hun kuulumisesta. Väyrynen kannattaisi. Sitten Väyrynen  vastustaisi eroamista, mutta kannattaisi äänestystä. Sitten Väyrynen kannattaisi eroamista, mutta vastustaisi äänestämistä. Lopulta Väyrynen päättäisi olla äänestämättä ja keräisi  kansalaisaloitteen äänestyksen vastustamiseksi. Sitten Väyrynen toteaisi, ettei häntä kuulla kaikissa puolue-elimissä vaan pidättäytyy kaikesta toiminnasta. Siis Keskustapuolueessa.

- Suomi olisi eronnut eurosta ja vaihtanut valuutaksi markan ja vaihtanut markan vaihtotaloudeksi. Oravannahat ovat edelleen hyvää tavaraa ja saataisiin Pohjanmaalle lisää minkkitiloja.

- Kekkonen olisi Suomen presidentti. Sen jälkeen Väyrynen ja sitten Väyrynen tai Kekkonen. Pääministerinä olisi Kekkonen tai Väyrynen ja ulkoministerinä Väyrynen.

 - Eurooppa eroaisi Suomesta. Venäjän vastaisten pakotteiden aika olisi ohi ja YYA pohjainen tavaranvaihtosopimus ratifioitaisiin Neuvostoliiton kanssa. Rahaa ei käytettäisi vaan tavaraa vaihdettaisiin päittäin - Lappeenrannan torilla.

- Pääkaupunki siirrettäisiin Keminmaalle. Siellä on tilaa hengittää ja rauhallista maalaismaisemaa. Lappi alkaisi kukoistaa ja ihmiset muuttaisivat kaupungeista maaseudulle, etelästä pohjoiseen, kerrostaloista maalaistaloihin.

- Tanhu tulisi pakolliseksi oppiaineeksi alakouluun, lukioihin, ammattioppilaitoksiin ja  yliopistoihin. Käsityötunnilla tehtäisiin kansallispuku. Se olisi pakollinen koulupuku,  vapaa-ajanasu ja juhla-asu. Kansallispukua aletaan myymään Marimekon myymälöissä ympäri maailmaa ja siitä tulee uusi muotitrendi.

- kaikilla olisi töitä. Valtio omistaisi taas kaikki metsät. Metsissä käytäisiin savotalla, ainakin miesväki. Naiset keittäisivät savotalla ruokaa nälkäisille miehille. Siitä tehtäisiin elokuva. Joka vuosi olisi uusi juoni Se saisi myös kaikki Jussi-palkinnot.


Ei kommentteja: