sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kalevalan päivä

Tänään vietetään Kalevalan päivää. Mutta mikä on Kalevalan päivän tausta ? Miksi Kalevalan päivää liputetaan ? Kysyimme asiaa yleisöltä Haluatko miljonääriksi-ohjelman katsomossa..

Opettajan näköinen leski-ikäinen rouva
" Kalevala itsenäistyi vuonna 1892 helmikuun 28 päivä. Sittemmin Kalevala menetti itsenäisyyden ensin Venäjälle sitten Ruotsille ja nykyisin se on osa Suomea ja Venäjää. Toiselta nimeltään Karjala".

Nukkavieru, parrakas keski-ikäinen (seitsemänkymppinen) mies
" Kalavaleen päivä on pilkkijöiden oma päivä. Helmikuun lopulla aurinko alkaa pilkistää ja kala liikkuu syvänteitä pintaan.  Pilkkijöille on tapana hieman liioitella kalansaaliista, mikä onkin oikein, koska portaista reiästä ei mahdu jäälle oikein minkään kokoinen kalavale".

Parikymppinen nuoriherra punahuulinen misu kainalossa
"Se oli se Suomen ensimmäinen Nobelkirjailija. Lönnroos tai jotain. Kirjoitti Kalevalan ja voitti kirjallisuuspalkinnon. Sen tiedän, että se asui Hämeenlinnassa, ei-saata... Hämeenkoskella, Hämeenkyrössä. Se on kuitenkin Porin ja Tampereen naapurissa".

Edellisen kainalossa majaileva kaunokki
"Ei muuten ole ! Väinämöinen oli Suomen ensimmäinen euroviisuedustaja ja se lauloi Kalevalan. Ja Joukahainen. Siis ne lauloivat sen Kalevalan. Eilen tuli 50-vuotta siitä ensimmäisestä euroviisuvoitosta, jonka takia liputetaan Kalevalaa".

Pitkäpartainen ja -hiuksinen entinen hippi nykyinen blogisti
"Ensimmäinen transkendenttaalifilosofinen teos, jonka ammentaa voimansa kansanmusiikista, -mystiikasta ja magiasta.  Maan energian ja mangneettikenttien luoma värähtely kuvastaa alkuihmisen psykofyysistä rakkautta ja himoa. Tärkeämpi teos kuin Raamattu ja Koraani".

Ei kommentteja: