torstai 25. helmikuuta 2016

Miksi radiokanavat soittavat samoja kappaleita ?

Ison suomalaisen radio-ohjelmien musiikkipäällikön mukaan radiokanavat soittavat samoja kappaleita, koska he haluavat ihmisten tutustuvan uusiin kappaleisiin. "Jos kuuntelee kanavaa koko päivän voi kuulla kappaleen kolme kertaa. Eri kanavat soittavat samoja kappaleita. Jos kuuntelee eri kanavia, voi kuulla saman kappaleen useamman kerran ".

Tämä on toki varmasti totta. Mutta kysymys ei olekaan siitä. Kysymys on siitä, että radiokanavat on myös kaupallisia tuotantolaitoksia, joka myy musiikkikappaleiden aikaa levy-yhtiöille eli tuottajille. Samoin musiikkipäällikkö on yksi pieni siru koko tuotantokoneistossa. Tästä kukaan musiikkiohjelmien tuottaja ei ole halukas puhumaan. Tiivistetysti siitä, kuinka paljon meille syötetään musiikkituottajien  maksamaa erilaista musiikkia. Tämä on toki liikesalaisuus, mutta se on asia, jonka kuuntelija haluaisit tietää. Tämän kuuntelijan pitäisi saada tietää.

Kuitenkin kuuntelijana voin huomata tämän asian päivittäin. Miellyttävä musiikki ei häiritse, mutta kun tietyt kanavat haluavat työntää apulantaa ja hynystä tuuttiin, se ottaa musiikkikorvaan. Musiikkipäällikkö sanoo, että yleisö haluaa kuulla näitä kansansuosikkeja. Sekin on totta. Paskan voi välttää vaihtamalla kanavaa. Se onkin meidän kuuntelijoiden etuoikeus. Itse teen sitä päivittäin.

Joskus, kun te radiokanavien pikkupomot kasvatte hieman yli itseriittoisuudestanne ja asenteestanne, olisi reilua kertoa totuus  toimintatavoista kuuntelijoille. Sitä kutsutaan avoimuudeksi. Se näyttää olevan tänä päivänä vierasta.

Ei kommentteja: