keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Wahlroosille 25 miljoonaa euroa osinkoina

Suomen toiseksi rikkain, viisain ja komein ulkomaalainen mies Nalle Wahlroos saa messevän 25 miljoonan euron osinkopotin Sammon (ex-Postipankki) osakkeista.

Ei hätää Suomen rikkain, viisain ja komein mies Solidium (valtio) saa 142 miljoonan euron potin samaisesta Sammon osingonannista.. Käytännössä siis jokainen suomalainen, siis sinä ja minä, voimme iloita tästä 25 euron osingosta.

Tässä näkyy hyvin Suomen taloudellinen tasa-arvoisuus. Kaikki me saamme saman 25 euron suuruisen summan. Pieni ero on toki se, että Nalle saa  25 miljoonaa euroa ja me muut pelkän 25 euron summan.  Mutta ei hätää. Me emme oikeasti saa tätä rahaa itsellemme vaan se menee meidän yhteisen firman, Suomen valtion, velkojen maksuun. Sen sijaan Nalle joutuu pohtimaan tänäkin vuonna mihin sijoittaa näin paljon rahaa. Osakkeisiin, rahastoihin, kartanon remonttiin, seurapiirikutsuihin, jalokiviin vaiko joihinkin yleishyödyllisiin säätiöihin ?

Jos me saisimme itsellemme tuon mainitun 25 euron summan rahaa, olisi vaikea päättää, mitä sillä pitäisi tehdä. Ostaisinko kaupasta juustoa, maitoa, vehnäjauhoja ja jauhelihaa ? Vaiko kenties uuden paistinpannun ? Tai ehkä puoli tankillisella bensaa ? Vai sijoittaisinko Lottoon ? Kun valtio ottaa tämän asian hoitoonsa, emme joudu Wahlroosin tavoin miettimään rahojen sijoittamista. Niin onnekkaita me olemme.

Ei kommentteja: