sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lahden MM-hiihtojen esikisat

Lahdessa hiihdettiin ja hypättiin esikisat. Ensi vuonnahan MM-kisat ovat Suomessa ja Lahdessa. Kisojen järjestelyt sujuivat taas hienosti. Mitä nyt norjalainen yhdistetyn kaveri hiihti maaliin ensimmäisenä väärää latua. Suomalaiset olivat kaikissa lajeissa mukana. Parhaiten kisan hoiti veteraani Roponen, joka vetäisi itsensä viidenneksi. Lisäksi yhdistetyn Herola hyppäsi ja hiihti kuudenneksi. Muut eivät päässet lähelle kärkeä. Sprinttihiihtelijät kaatuilivat ja Strandvall hiiltyi ruotsalaiskollegalle. Mäkihyppääjät jäivät pois toisilta kierroksilta. Mieshiihtäjä sitkuttelivat joten kuten. Naisilla meni hivenen paremmin. Useimmille meikäläisistä tuli hiki ja väsy, suksi ei luistanut tai kropasta ei saanut kaikkea irti. Ei ihme, sillä urheilu on rasittavaa.

Norjalaiset pärjäsivät kaikissa lajeissa.  Norjan ylivoimaa kuvaavat sprintin karsinnat. Sekä naisissa että miehissä lähes puolet kolmestakymmestä hiihtäjästä oli norjalaisia.  Välierissä kahdestatoista miessprintteristä kahdeksan oli norjalaisia. Yhditelmähiihdossa sekä miehissä että naisissa norjalaisia oli kuusi kymmenen ensimmäisen joukossa. MM-kisat voitaisiin jatkossa järjestää Norjan mestaruuskisojen yhteydessä. Näyttää siltä, että kiinnostus hiihtoa kohtaa hiipuu norjalaisten ylivoiman takia.

Ensi vuonna kannattaa tulla Lahteen, sillä suomalaisten huonon menestyksen takia kisoja ei ehkä anneta enää meille. Toki voi matkustaa Norjaan tai Keski-Eurooppaan katsomaan kisoja. Siellä on kovia kamppailuja ja hyviä talviurheilijoita.

Ei kommentteja: