sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Lasten ja vähämielisten (tyhmiä)kysymyksiä ja aikuisten (viisaita)vastauksia

Kysymys: Mikä on valkoinen valhe ?
Vastaus: Valkoinen valhe on sellainen, josta ei joudu vankilaan,  ei tule avioeroa,  ei eroteta koulusta tai työpaikkalta eikä menetä parhaan kaverin luottamusta. Kuitenkin se on hyödyllinen ja helpottaa arkielämää. Mustan valheen voi maalata valkoiseksi muuttamalla sanajärjestystä, lisäämällä pilkkuja tai pitämällä taukoja. Ja tietysti muuttamalla näkymättömäksi.

Kysymys: Mitä eroa on autuudella ja normaalilla olotilalla ?
Vastaus: Autuudessa ei ole tarpeita. Kaikki on tyydytetty. Normaalioloissa on aina jokin puute, kuten nälkä, jano, kylmyys, läheisyyden kaipuu tai rahapula.

Kysymys: Mitä varten on latinan kieli vaikkei sellaista maata tai kansaa ole olemassa ?
Vastaus: Muinaisessa Roomassa lääkärit ja biologit pitivät maailmankongressin ja halusivat keksiä salakielen, jota muut eivät ymmärrä. Näin saisi harjoittaa ammattiaan rauhassa. Kaksi viisaimista viisainta miestä saivat tehtäväkseen luoda kieli, jota kukaan ei ymmärrä. Latinasta ja munkkilatinasta syntyivät muut kielet. Esperanto on Perun inkojen lääkärien ja biologien vastaava keksintö.

Kysymys: Miksi ilmasto lämpenee (vaikka ilmastosopimuksia on solmittu) ?
Vastaus: Syvällisesti ajateltuna, koska ihminen hengittää. Mikäli ihminen ei hengittäisi, ilmasto ei lämpenisi. Tästä on toki eri koulukuntia, mutta periaatteellisista näkökannoista huolimatta kyse on ihmisen hengittämisestä. Hengittämätön ihminen ei lämmitä ilmastoa.

Kysymys: Miksi parasta ja maukkainta ruokaa sanotaan roskaruoaksi ?
Vastaus: Kaikki kielletty ja haitalliseksi luokiteltu on parempaa, koska siitä ei saa nauttia. Kielletty hedelmä on tosiasiassa maukas ja ihana. Sitä pitää nauttia vain pienissä erissä.  Kokeile vaikka hampurilaista, pizzoja, olutta, karkkeja, bilettämistä tai seksiä. Jos ne olisivat aina kaikille sallittuja, ne eivät maistuisi miltään.  Pohjimmiltaan  Martti Lutheria ja Lars Leevi Lestadiusta pitää kiittää ja kumartaa kaikista meidän nautinnoistamme. Kiitos !





Ei kommentteja: