perjantai 11. marraskuuta 2016

Alko haluaa uudistua

Näyttää siltä, että Alko alkaa heräilemään. Vuoden alusta kauppoihin tulevat 5,5 % oluet ja limuviinat. Iso osa ainakin viininlipittäjistä haluaisi myös viinit maitokauppoihin. Alko on jäykkään tapaansa murissut alkoholihaittojen ja myyjien asiantuntemuksen välillä. Vaan eipä enää. Alko on alkanut puolustustaistelun. He haluaisivat viinamyymäläautot ja viinin huutokaupan. Eipä turhasta makseta kymmeniätuhansia kuussa Alkon pääjohtajalle ja monta tonnia kassalla yksikseen nuokkuville Alkon myyjille. Siellähän on ihmisiä, jotka ajattelevat jotain. Tai ehkä he pelkäävät palkanmaksun loppumista.

Mikäs olisi sen hauskempaa, kun Peltsun nurkilla kelloa soittava Alkon myymäläauto. Samalla tavoin kuin jäätelöauto herättelee asiakkaita. Tarjoudun kehittelemään lisää Alkon myyjien uusia toimenkuvia.

Pimeä pullo kotiin puoliltaöin viikonloppuisin. Pullo maksaa tietysti totutun tuplahinnan, mutta mitä sen väliä. Sen saa suoraan kotiovelle. Ei tarvitse lähteä ajelemaan autolla liikuttuneessa tilassa. Säästyy aikaa ja mahdollinen ehdollinen vankeustuomio. Alkon myyjät saisivat pyhälisän ja yölisän. Se korottaisi palkkapussia kivasti.

Hämeenkadulle tai Keskustorille vahvojen oluiden pullokauppa. Osta nakkifagiirilta apua suolaisennälkään ja Alkon pömpelistä vahva belgialainen tuontiolut. Tai vaikka kopallinen.

Baarien ulkopuolella menisi hyvin pikkupullojen kauppa. Joskus joutuu jonottamaan sisäänpääsyä, Alkon pikkupullokauppia voisi hyvin myydä lämmikettä jonottajille. Aika ei kävisi pitkäksi.

Kesällä Alkon myyjät voisivat ajella polkupyörällä rannoilla myymässä kylmiä juomia. Kaupankäynti olisi heti taattu ainakin aurinkoisilla keleillä.


Ei kommentteja: